Arabiemiirikunnat – huippumoderni ja upea lomamaa

Arabiemiirikunnat matkat source: http://www.flickr.com/photos/trblmkr/350135424/sizes/m/in/photostream/

Arabiemiirikunnat on tunnettu tasokkuudestaan, taivasta hipovista pilvenpiirtäjistään ja mielikuvituksellisista rakennushankkeistaan. Siellä on myös upeita hiekkarantoja, loistavat ostosmahdollisuudet ja huvittelumahdollisuudet sekä erinomaiset golfkentät. Arabiemiirikuntien lomaan liittyy aina laadukkuus ja luksus, siellä voi tuntea elävänsä kuin kuninkaallinen. Arabiemiirikunnat on myös erittäin turvallinen lomakohde ja eräs sen suosion salaisuus on myös lyhyt lentomatka, vain noin kuusi tuntia.

Faktatietoa Arabiemiirikunnista

Arabiemiirikunnat koostuu seitsemästä emiraatista, joista Dubai on tunnetuin. Muut emiraatit ovat Abu Dhabi, Furaijah, Ajman, Sharjah, Ras al-Khaimah ja Umm al-Quwain. Emiirikunnat liittyivät yhteen vuonna 1971, jolloin britit vetäytyivät sieltä. Arabiemiirikuntien pääkaupunki on Abu Dhabi. Siellä on yhteensä noin 5,5 miljoonaa asukasta, joista vain noin 600 000 on paikallisia asukkaita. Muut ovat tulleet muualta maailmasta. Suomalaisille riittää matkustusasiakirjaksi passi, jonka on oltava voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Rahayksikkö on dirhami ja aikaero Suomen talviaikaan on +2 tuntia. Virallinen kieli täällä on arabia, mutta kaikki kansallisuudet puhuvat omia kieliään. Englantia puhutaan myös hyvin joka paikassa.

Sää Arabiemiirikunnissa

Arabiemiirikuntiin matkustetaan useimmiten talvikaudella ja silloin sää on lomailuun todella miellyttävä. Lokakuusta huhtikuuhun saakka on kuivaa ja lämpötila kohoaa noin +25 asteeseen. Aurinko paistaa yleensä aina.

Ruoka ja ravintolat

Arabiemiirikunnissa on tarjolla koko maailman keittiöt. Itse paikallinen ruoka on perinteistä libanonilaistyyppistä arabiruokaa, jossa olennaisena osana ovat riisi ja pitaleipä. Suosittuja paikallisia ruokia ovat ghuzi eli kokonainen lammas riisipedillä ja warak enab eli riisillä täytetyt viininlehtikääryleet. Jälkiruoaksi kannattaa kokeilla Umm Alia eli leipävanukasta tai mehalabiyaa eli ruusuvedellä maustettua maitovanukasta. Paikallisissa pienissä ravintoloissa ruoka on edullista, mutta hotelleissa suunnilleen samanhintaista kuin Suomessa.

Matkat Arabiemiirikuntiin

Suomesta tehdään Arabiemiirikuntiin valmismatkoja sekä Dubaihin että rantakohde Furaijahiin. Katso Arabiemiirikuntien pakettimatkat tästä:

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: