Dubai – loisteliasta rantalomaa ja idän eksotiikkaa

Dubai matkat source: http://www.flickr.com/photos/zitona/3703534849/sizes/m/in/photostream/

Dubain sijainti Arabiemiirikunnissa, vain noin kuuden tunnin lentomatkan päässä Suomesta, on loistava. Dubai on ainutlaatuinen lomakohde. Sen upeat hiekkarannat, erikoinen ja kunnianhimoinen arkkitehtuuri, sekä tunnelma idän ja lännen välissä luovat lomanviettoon mitä parhaimmat puitteet. Dubaissa on niin loistoautoja ja vaurautta, mutta toisaalta myös vanhanaikaista ja perinteistä beduiinikulttuuria. Missään muualla maailmassa ei ole tällaisia ostoskeskuksia, esimerkiksi Mall of the Emiratesin sisälle on rakennettu laskettelukeskus. Dubai siis on todellinen shoppailijan paratiisi ja shoppailijoiden kannattaa matkustaa sinne erityisesti tammi-helmikuussa, sillä silloin Dubaissa järjestetään shopping-festivaalit.

Dubaissa maan vauraus näkyy kaikkialla ja sinne rakennetaan koko ajan lisää ja yhä kunnianhimoisempia hankkeita on vireillä. Tällä hetkellä Dubaihin on rakenteilla Dubailand, johon rakennetaan jättimäiset huvipuistot. Myös Dubain edustalle ollaan rakentamassa palmunmuotoisia tekosaaria ja saariryhmää, joka taivaalta päin katsottuna muodostaa maailmankartan. Eräällä saarella, joka on jo valmistunut, sijaitsee kuuluisa hotelli Burj al Arab, joka on maailman ainut seitsemän tähden hotelli. Dubaissa kaikki on aina pikkuisen isompaa ja hienompaa kuin mitä kuvitteli etukäteen. Dubain vauraus alkoi lisääntyä vuonna 1966, jolloin Dubaista löytyi öljyä.

Sää Dubaissa

Dubaissa on loistava lomasää ympäri vuoden. Kylmimpinäkin talvikuukausina Dubain sää pyörii + 25 asteen – +30 asteen tietämissä.

Turvallinen ja helppo lomakohde

Dubai on todella turvallinen lomakohde, rikollisuus siellä on erittäin minimaalista tai sitä ei ole juuri ollenkaan. Ympäristöstä pidetään hyvää huolta ja kaikkialla on siistiä ja kaunista. Ilmapiiri on erittäin kansainvälinen ja Dubain onkin sanottu olevan usean kansakunnan sulatusuuni. Paikallisia Dubaissa syntyneitä asukkaita on koko asukasluvusta vain murto-osa, eri kansallisuudet elävät kuitenkin sulassa sovussa keskenään. Englannin kielellä pärjää lomallaan hyvin, lähes kaikki puhuvat sitä.

Harrastusmahdollisuudet Dubaissa

Dubaissa on erittäin loistavat harrastusmahdollisuudet. Siellä on erittäin tasokkaita golfkenttiä, joilla pelataan maailmanluokan turnauksia. Dubaissa on muun muassa Tiger Woods Golfkeskus. Laskettelun ystävät voivat lasketella ostoskeskuksen sisälle rakennetussa laskettelukeskuksessa. Erilaiset vapaa-ajankeskukset järjestävät kaikenlaista ohjelmaa lomailijoille ja esimerkiksi kameliraveihin kannattaa osallistua.

Dubain uimarannat

Dubaissa on yksi yleinen uimaranta, joka sijaitsee 6 kilometrin päässä keskustasta. Matkailijat suosivat kuitenkin ennemmin Jumeirah Beach Parkia, joka sijaitsee 14 kilometrin päässä Dubain keskustasta. Siellä sijaitsee myös suurin osa Dubain hotelleista. Jos oma hotelli ei sijaitse alueella, niin sinne pääsee pienen pääsymaksun maksamalla ja silloin kaikki palvelut ovat käytettävissä. Taksilla liikkuminen on edullista, joten Jumeirah Beach Parkiin hurauttaa keskustasta aivan helposti.

Ostosmahdollisuudet Dubaissa

Ostosmahdollisuudet Dubaissa ovat lähes maailman parhaat. Ostoksia voi tehdä suurissa upeissa ostoskeskuksissa tai sitten perinteisissä basaareissa. Ostoskeskusten hinnat ovat Suomen tasoa, mutta basaareista voi tehdä ostoksia todella edullisesti, varsinkin jos on hyvä tinkijä. Dubaissa on erittäin edullista teettää pukuja ja ostaa kankaita, myös silmälasit, elektroniikka, vaatteet ja kengät ovat Dubaissa edullisia. Jos pitää kovin paljon shoppailusta, niin kannattaa matkustaa Dubaihin tammi-helmikuussa, jolloin siellä järjestetään suuret shoppingfestivaalit.

Matkat Dubaihin

Dubaihin pääsee Suomesta kätevästi valmismatkalla. Katso Dubain pakettimatkat tästä:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: