Brasilia

Brasilia matkat source: http://www.flickr.com/photos/bit-ramone/2557377471/

Brasilia on todella kaunis maa ja siellä riittää matkailijoille paljon katsottavaa ja koettavaa. Siellä on aurinkoa, tuhansia kilometrejä rantoja, reheviä sademetsiä ja upeaa luontoa. Brasilia huolehtii hyvin matkailijoidensa viihtymisestä. Hotellit ovat korkeatasoisia ja paikalliset ihmiset ystävällisiä.

Faktoja Brasiliasta

Brasilia on Etelä-Amerikan suurin valtio pinta-alaltaan. Sen virallinen kieli on portugali. Brasilia oli Portugalin siirtomaa 1500 –luvulta saakka ja se itsenäistyi kuningaskunnaksi vuonna 1822. Keskikesä on Brasiliassa joulukuusta helmikuuhun, joten silloin siellä on erittäin kuuma ja paljon paikallisia ihmisiä viettämässä kesälomaansa. Luonto on ihanaa ja rehevää ja Amazonin alue käsittää jopa kolmasosan Brasilian pinta-alasta. Amazon on maailman kaikista suurin vesistöalue ja siihen kuuluu myös maailman suurimmat sademetsät. Brasilian kaakkoisosassa on myös todella korkeita vuoria, jotka kohoavat melkein kolmen kilometrin korkeuteen.

Iguazu putoukset

Brasilian ja Argentiinan rajalla sijaitsevat todella suuret Etelä-Amerikan suurimmat iguazu putoukset. Ne ovat erittäin näkemisen arvoiset. Niiden ympärillä on luonnonsuojelualuetta ja luonto on siellä kauneimmillaan.

Brasilian kulttuuri

Brasilian kulttuurissa yhdistyy intiaanien, eurooppalaisten ja afrikkalaisten kulttuuri. Näin Brasilian kulttuurista on kehittynyt todella omaleimaista ja brasilialaiset ihmiset tuovat mielellään tätä kulttuuriperintöä esiin taiteen ja musiikin keinoin. Jalkapallo on myös suuri osa brasilialaista nykykulttuuria.

Sambakarnevaalit Riossa

Brasilian Riossa järjestetään joka vuosi maailman suurimmat sambakarnevaalit. Ne ovat ennen pääsiäistä. Silloin Riossa sekä muissa Brasilian kaupungeissa voi nähdä upeita pukuja, tanssia ja musiikkia.

Brasilian hintataso

Hintataso on erittäin edullinen Brasiliassa, joten lomailu on helppoa. Sieltä kannattaa ostaa kotiin viemisiksi erityisesti koruja ja jalokiviä. Ja tinkiminen on osa kaupankäyntiä, joten aina kannattaa tinkiä.

Brasilialainen ruoka

Brasilialainen ruoka on todella herkullista ja ravintoloissa syöminen edullista. Tyypilliseen brasilialaiseen ruokaan kuuluu riisiä ja mustia papuja, joita tarjotaan kanan, lihan tai kalan kanssa. Brasilialaisia erikoisuuksia ovat äyriäispadat, joissa maistuu vahvasti kookosmaito. Papupyörykät erilaisilla täytevaihtoehdoilla ovat myös hyvin tyypillisiä ruokia.

Rio de Janeiro ja Buzios

Rio de Janeiron suurkaupunki yhdistettynä Buzioksen luonnonkauniiseen kaupunkiin on varmasti elämys. Aurinkomatkat tekee tällaisen kahden viikon yhdistelmämatkan talvikaudella.

Rio de Janeiro on menevä suurkaupunki, jossa on pilvenpiirtäjiä, upeita valkohiekkaisia rantoja, rikasta elämää ja kurjaa köyhyyttä. Siellä on myös erittäin hyviä ravintoloita, loistavat ostosmahdollisuudet ja menevää iltaelämää.

Buzios on tullut tunnetuksi 1960 –luvulla, jolloin Birgitte Bardot vietti siellä paljon aikaansa. Buzioksessa on 20 erilaista ihanaa rantapoukamaa ja todella hyvät vesiurheilumahdollisuudet. Buzioksessa lomailevat monet kuuluisuudet ja siellä on elegantti mutta rento lomatunnelma.

Recife

Recife on Brasilian Venetsia. Siellä on ihastuttavia kanavia, jotka halkovat kaupunkia. Arkkitehtuuri on kuin suoraan 1600-luvulta. Recifessä on ihania museoita, ravintoloita ja taidegallerioita. Tämä kaupunki kuuluu myös Unescon maailmanperintökohteisiin. Iltaelämä on vilkasta ja rentoa ja ostosmahdollisuudet Recifessä ovat monipuoliset.

Porto de Galinhas

Sympaattinen pieni Porto de Galinhas tunnetaan Brasilian parhaista rannoistaan. Rio de Janeiron matkamessut ovat valinneet jo viitenä peräkkäisenä vuotena ne maailman kauneimmiksi. Porto de Galinhasin erikoisuus on riutta, joka on rannan edustalla. Siihen muodostuu laskuveden aikaan luonnonaltaita, joihin voi mennä nauttimaan merestä. Ravintolat ovat Porto de Galinhasissa ihastuttavia ja iltaelämä virkeää.

Maceio

Maceio tarjoaa ihanaa pikkukaupunkitunnelmaa kauniin rannan vierustalla. Täällä paikalliset ihmiset elävät rentoa brasilialaista elämää perinteisen brasilialaismusiikin soidessa. Illalla nautitaan merenantimista jossain viehättävässä ravintolassa ja päivällä voi lekotella rannalla tai tehdä ostoksia kauppakeskuksessa tai käydä käsityöläismarkkinoilla.

Fortaleza

Fortaleza on virkeä miljoonakaupunki, jossa voi yhdistää kaupunki- ja rantaloman. Kaupungissa on moderni tunnelma ja paljon tekemistä. On upeita ostoskeskuksia ja joka ilta järjestetään markkinat. Rannalla voi rentoutua ja nauttia auringosta. Ravintoloita ja kahviloita on lukematon määrä, joissa voi nauttia paikallisista antimista.

Cumbuco

Cumbuco on ihana paikallinen kylä Koillis-Brasiliassa. Siellä voit heittäytyä mukaan paikalliseen elämään ja nauttia ihania tuoreita merenantimia joissain paikallisessa ravintolassa. Avojeepillä on mukava huristella upeille rannoille nauttimaan aurinkopäivistä.

Canoa Quebrada

Canoa Quebrada on viehättävä pieni matkakohde, jonne voi mennä rentoutumaan arjen kiireistä. Siellä on hienoja rantoja ja kiireetöntä tunnelmaa. Hiekkadyynit ovat aivan ihastuttavat ja puuterihiekkaiset rannat houkuttelevat lepäilemään ja uimaan sinisessä meressä.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: