Nessebar – Bulgaria

Nessebar Bulgaria source:http://www.flickr.com/photos/nicolas_nojarof/2076906211/

Nessebar on keskiaikainen ihastuttava kaupunki Bulgarian aurinkorannikolla. Nessebar on historiallinen ja kulttuurillinen kaupunki, mutta silti lähellä Bulgarian suosittuja turistirantoja. Nessebar on vanhojen muurien ympäröimä ja talot ovat peräisin 1700-luvulta eli katutasossa on rakentamisessa käytetty tiiltä ja kiveä ja talojen yläosa on puuta. Kadut ovat mukulakiveä ja tunnelma aivan ihastuttava. Nessebar on myös mukava rantalomakohde, sillä rannat ympäröivät Nessebaria joka puolelta. Kaupungissa on kaksi suosittua rantaa, jotka ovat hienoja ja todella hyvin hoidettuja. Nessebarissa pääsee tutustumaan aitoon bulgarialaiseen elämänmenoon, kaupunki on otettu vuonna 1983 Unescon maailmanperintölistalle.

Ravintolat ja iltaelämä Nessebarissa

Ravintolat vanhassa kaupungissa ovat todella idyllisiä ja tarjolla on ihanaa bulgarialaista ruokaa. Viinit ovat myös laadukkaita ja ehdottomasti maistamisen arvoisia; niiden hinta on täällä Euroopan alhaisin. Vilkasta menoa löytyy Mitropolia raunioiden ympäristöstä, jossa hulina jatkuu pitkälle aamuyöhön saakka. Ja tietysti Sunny Beach sijaitsee vain viiden kilometrin päässä, jonka nuorekas yöelämä on maailmankuulua. Sinne pääsee edullisesti bussilla tai minijunalla.

Ostokset ja rannat

Nessebarissa on paljon ihania pikkukauppoja, joista voi tehdä edullisia lomaostoksia. Nessebarin omat rannat ovat kokoajan lähellä ja mahtava Bulgarian Sunny Beach ranta on vain viiden kilometrin päässä Nessebarista, joten sinne pääsee helposti matkustamaan bussilla tai paikallisella pikkujunalla. Helposti ja halvalla.

Nessebarin nähtävyydet

Kuuluisia nähtävyyksiä Nessebarissa ovat hellenistinen Apollonin temppeli, Stara Mitropolia ja Johannes Kastajan erittäin koristeellinen kirkko 1000-luvulta.
Jos haluaa yhdistää ihanan rantaloman aitoon Bulgarialaiseen kulttuuriin, on Nessebar loistava valinta lomakohteeksi.

Matkat Nessebar Bulgariaan

Suomesta pääsee kesäkaudella valmismatkalla Nessebarin lomakohteeseen. Katso tästä Nessebarin matkat:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: