Sozopol – kaunis ja aito bulgarialainen rantakaupunki

Sozopol matkat source: http://www.flickr.com/photos/robinski/26311141/sizes/m/in/photostream/

Sozopol on melko uusi lomakohde Bulgariassa. Se on eräs Bulgarian vanhimpia rannikkokaupunkeja ja sen historiallinen tunnelma ja ihastuttava ympäristö on vienyt jo monen Bulgarian lomalaisen sydämen. Sozopol on täynnä toinen toistaan kauniimpia rakennuksia, pieniä mukulakivikujia joiden varrella kasvaa viiniköynnöksiä ja muratteja sekä viehättäviä ravintoloita. Siellä on myös hienot vaaleahiekkaiset ja loivasti syvenevät hiekkarannat, joten lapsetkin voivat polskia turvallisesti.

Sozopolissa on parasta se, että siellä näkee aitoa rauhallista bulgarialaista elämää. Siellä yhdistyy myös hienosti uusi ja vanha. Osat hotelleista ovat upeita ja moderneja, mutta vanhan kaupungin kujilla voi aistia historian lehtien havinaa.

Sozopolin loma

Tunnelma Sozopolissa on todella rauhallinen. Viikonloppuisin siellä kuitenkin vähän vilkastuu, sillä Sozopoliin saapuu yleensä paljon bulgarialaisia lomailijoita. Jos haluaa välillä vilkkaampaa menoa tai parempia ostosmahdollisuuksia, niin kannattaa käydä Burgasin kaupungissa, joka sijaitsee aivan lähellä Sozopolia. Sozopolin asukkaista suurin osa ei puhu yhtään englantia, koska turismi on siellä vielä niin uutta. Elekielellä pärjää siellä kuitenkin aivan mainiosti.

Sozopolin ravintolat

Sozopolissa on paljon ihania pieniä ravintoloita ja tavernoja. Paikat näyttävät vaatimattomilta, mutta ruoka vie usein kielen mennessään. Mikä parasta on, että hintataso Sozopolissa on todella alhainen, koska sen suosio ei ole vielä nostanut hintoja. Hyvän illallisen viineineen pystyy nauttimaan aivan muutamalla eurolla. Erityisesti vanhan kaupungin ravintolat ovat todella romanttisia ja sopivat hyvin pariskuntien lomailuun.

Sozopolin uimarannat

Sozopolin uimarannat ovat hienoa vaaleata hiekkaa, Ne syvenevät loivasti, joten ne soveltuvat hienosti myös perheen pienimmille.

Matkat Sozopoliin

Lentoaika Sozopoliin on todella lyhyt, vain alle kolme tuntia. Sinne pääsee Suomesta valmismatkalla kesäkaudella eli huhtikuusta syyskuuhun. Katso tästä Sozopolin matkat:

Lomamatkat

Leave a Comment

Previous post:

Next post: