Sveti Konstantin – luonnonläheinen ja legendaarinen lomakeidas Bulgariassa

Sveti Konstantin matkat source: http://www.flickr.com/photos/alemdag/2340469906/sizes/m/in/photostream/

Sveti Konstantin on uusi tuttavuus suomalaisille Bulgarian lomailijoille. Sveti Konstantin sopii lomakohteeksi kenelle vain, mutta erityisesti lapsiperheille, koska siellä on rauhallista ja turvallista. Vuosia sitten Sveti Konstantin oli hienoston lomakeidas, jossa keisarit ja kuninkaalliset lomailivat ja nauttivat elämästään. Ensimmäinen hotelli Sveti Konstantiniin avattiin vuonna 1946 ja sen sijainti upeiden sypressien ja tammipuiden varjostamalla rannalla houkutteli Bulgarian ja lähialueiden rikkaita lomalaisia.

Lomakohteena Sveti Konstantin on luonnonläheisempi kuin muut meille tutut Bulgarian lomakohteet ja siellä on avaria rantoja ja kauniita puistoja. Keskusta on täynnä toinen toistaan kauniimpia kukkaistutuksia ja siellä on myös viehättävä pieni joki lampineen. Sveti Konstantin on myös tunnettu siitä, että siellä on rannan vierellä kuuma mineraalivesiallas, jonka sanotaan parantavan monia tauteja. Esimerkiksi reumapotilaat ovat tunteneet mineraaliveden auttavan heitä. Allas on +38 asteista ja sinne pulahtaminen illan viiletessä on upea kokemus.

Sveti Konstantinin loma

Sveti Konstantinin lomaan kuuluvat rannalla makoilu ja merestä nauttiminen, uima-altaalla lekottelu, rauhalliset kävelyretket sekä ravintoloissa herkuttelu. Liikkuminen Sveti Konstantinin kylässä on erittäin helppoa, sillä kaikki sijaitsee lähellä toisiaan. Perheen pienimmät innostuvat varmasti siitä, että jonain iltana voi vuokrata katetun ison polkuauton, jolla perhe voi ajella paikasta toiseen. Minijuna kulkee myös kylässä ja sen kyytiin voi hypätä jos ei jaksa enää kävellä. Kauppoja kylässä on jonkin verran ja hintataso on todella edullinen. Huvituksia on jonkin verran, mutta kaiken kaikkiaan kohde on hyvin rauhallinen. Rannalla voi harrastaa monenlaisia vesiurheilulajeja, samoin aktiiviset lomailijat voivat pelata tennistä, lentopalloa tai biljardia tai harrastaa keilailua.

Ravintolat Sveti Konstantinissa

Ravintoloissa on tarjolla niin bulgarialaista kuin kansainvälistäkin ruokaa. Ravintolat näyttävät vaatimattomilta, mutta ruoka on usein todella herkullista. Hinnat Sveti Konstantinin ravintoloissa ovat todella edulliset, joten listalta voi helposti tilata melkein mitä vain. Juomat ovat täällä myös todella edullisia. Iltaisin Sveti Konstantinin ravintoloissa on leppoisaa ja niiden kauniit tunnelmavalot houkuttelevat istuskelemassa pitkälle iltaan asti.

Hyvät retkeilymahdollisuudet

Sveti Konstantinilla on loistava sijainti, jos haluaa lähteä tutustumaan myös muualle Bulgariaan. Se sijaitsee lähellä sekä Varnan kaupunkia että Varnan Kultahietikkoa. Sveti Konstantinin rauhalliseen lomaan voi siis kätevästi yhdistää vaikka shoppailureissun Varnassa tai päiväretken Kultahietikon suurella uimarannalla. Molempiin pääsee Sveti Konstantinista bussikyydillä noin kymmenessä minuutissa ja taksilla matkustaminen on myös todella edullista. Lapsiperheiden suosikkiretkikohde on varmasti Kultahietikolla sijaitseva Aquapolis-vesipuisto. Vesipuisto on jättisuuri ja sen upeissa liukumäissä ja uima-altaissa vierähtää helposti kokonainen lomapäivä.

Matkat Sveti Konstantiniin

Katso tästä valmiit pakettimatkat Sveti Konstantiniin:

Lomamatkat

Leave a Comment

Previous post:

Next post: