Aleksandria – Egypti

Aleksandria Egypti source:http://www.flickr.com/photos/morganm7777777/1465555921/

Aleksandria on mielenkiintoinen lomakohde Egyptissä. Siellä voi nauttia suurkaupungin tunnelmasta ja silti välillä lekotella rannoilla. Lisäksi tarjolla on historiallisia nähtävyyksiä ja erinomaiset ostosmahdollisuudet. Lomasää Aleksandriassa on aina suosiollinen. Vaikka keskikesällä lämpötila kipuaa aika korkeaksi, niin se ei tunnu rasittavalta, sillä ilman kosteuspitoisuus on melko alhainen. Aleksandria on uusi lomakohde meille suomalaisille ja sinne pääsee matkalle myös kesäkaudella.

Aleksandria on erittäin vanha kaupunki, se on perustettu 33 vuotta eKr. Egyptin pääkaupungiksi. Perustaja oli Aleksanteri Suuri ja pääkaupunkina Aleksandria ehti olla noin tuhannen vuoden ajan kunnes muslimit valloittivat Egyptin ja pääkaupungiksi tuli Fustat, joka nykyään on osa Kairoa. Myös Julius Caesar oleskeli Aleksandriassa, joten Aleksandrialla on suuri merkitys maailman historiassa.

Aleksandria on kaupunki idän ja lännen välissä ja se näkyy kaupungin tunnelmassa. Siellä on korkeita taivaita hipovia pilvenpiirtäjiä ja toisaalla taas viehättäviä basaarikortteleja. Aleksandriassa asuu noin neljä miljoonaa ihmistä, joten elämä siellä on todella vilkasta. Toisaalta siellä on myös monia kauniita ja vehreitä puistoja, joissa voi aivan vapaasti rauhoittua. Kaiken kruunaavat aivan kaupungin keskustassa olevat uimarannat. Aleksandria on todella monipuolinen.

Shoppailija innostuu soukeista eli basaarikujista. Niitä on sadoittain ja myynnissä on toinen toistaan mielenkiintoisempaa tavaraa. On mausteita, kultaa, nahkatuotteita, mattoja ja vaatteita. Jos pitää tinkimisestä, niin Aleksandriassa voi tehdä todella edullisia ostoksia ja ostaa tavaroita joita ei muualla maailmassa ole tarjolla.

Aleksandriassa voi nauttia herkullisesta ruoasta ja vilkkaasta iltaelämästä. Ravintoloista suurin osa sijaitsee itäisessä satamassa Saad Zaghlulin torin ympärillä. Merta myötäilevä rantakatu Corniche on myös kaunis paikka vain nauttia näkymistä. Sen varrella on monia erittäin arvokkaita hotelleja ja myös hieno Casino. Aleksandria on ollut jetsetin suosima lomakohde jo sata vuotta sitten ja sen huomaa Aleksandrian hienostuneesta tunnelmasta.

Aleksandrian merkittävimmät historialliset nähtävyydet ovat Pompeyn pilarit, jotka ovat tänäkin päivänä pystyssä muistuttamassa historiasta. Niiden lähellä sijaitsevat katakombit, jotka ovat muinaisia hautakammioita ja erittäin mielenkiintoisia vierailukohteita. Vuonna 2002 Aleksandriaan on rakennettu harvinaisen upea ja suuri rakennus Bibliotheca Alexandrin. Rakennus on kirjasto ja se on itsessään kuin suuri taideteos. Siellä on kävelysiltoja, lasikattoja, portaita, vesialtaita, värivaloja ja veistoksia. Sen on suunnitellut norjalainen arkkitehtitoimisto ja siitä on tullut suosittu matkailunähtävyys.

 

{ 1 trackback }

Almaza Bay – Uusi matkakohde Egyptissä - matkat - lomat - lennot Matkasivusto - etumatka.com
January 9, 2010 at 11:10 am

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: