Almaza Bay – Uusi matkakohde Egyptissä

Almaza Bay Egypti source:http://www.flickr.com/photos/davic/2130489518/

Almaza Bay  sijaitsee Egyptin Välimeren puoleisella rannikolla Rodoksen eteläpuolella. Sen rannat ovat ehdottomasti Välimeren upeimmat ja vielä niin koskemattomat. Merivesi on kristallinkirkasta ja rannat suuria ja liidunvalkeita. Luultavasti Almaza Baystä tulee tulevaisuudessa yksi Välimeren suosituimmista lomakohteista, sillä se on niin upea. Tunnelma on kuin toiselta puolen maailmaa, vaikka kuitenkin se sijaitsee niin lähellä vain reilun neljän tunnin lentomatkan päässä.

Almaza bay on rantalomakohde, jossa lomailu keskittyy meren äärelle sekä hotelleissa järjestettäviin aktiviteetteihin. Kuitenkin vajaan neljänkymmenen kilometrin päässä sijaitsee aito Egyptiläinen kaupunki Marsa Matruh, jossa kannattaa käydä tutustumassa paikalliseen kulttuuriin. Lisäksi seuraavassa esitellään muutamia retkikohteita, jotka on mukava yhdistää Almaza Bayn rentoutumislomaan.

Retket

Almaza Baysta tehdään kaksipäiväinen retki Kairoon. Kairo on upea historiallinen kohde, jossa voi tuntea menneisyyden läsnäolon. Siellä tunnetuimmat nähtävyydet ovat Gizan maailman kuulut pyramidit sekä sfinksi. Siellä sijaitsee myös kuuluisa Egyptiläinen museo, jossa ovat esillä Tutankhamonin muinaiset hauta-aarteet. Toinen mielenkiintoinen retkikohde on Siwan keidas, joka on keskellä Saharan autiomaata Libyan rajan lähellä. Sinne matkataan aavikon ja hiekkadyynien halki ja perillä yövytään. Siwassa sijaitsee Kleopatran lähde sekä Aleksanteri Suuren aikaiset temppelin rauniot.

El Alameinin kaupungissa kannattaa myös vierailla jos lähihistoria kiinnostaa. Siellä on muistomerkkejä toisesta maailmansodasta sekä sota-aikainen hautausmaa. Aleksandrian suurkaupunki on myös mielenkiintoinen kohde, jos suurkaupungin mahdollisuudet kiinnostavat.

{ 1 trackback }

Aleksandria – Egypti - matkat - lomat - lennot Matkasivusto - etumatka.com
January 9, 2010 at 11:11 am

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: