El Gouna – Egyptin lomaa tyylikkäässä lomakohteessa

El Gouna matkat source: http://www.flickr.com/photos/mnadi/138207490/sizes/m/in/photostream/

El Gouna on tyylikäs ja erittäin upea lomakohde Egyptissä. Sen sijainti Punaisen meren rannalla on ihanteellinen aurinkolomailuun. El Gouna on rakennettu perinteiseen eteläegyptiläiseen matalaan tyyliin ja kaikki on maalattu maanläheisillä terrakotta väreillä. El Gounaa kutsutaan Egyptin Venetsiaksi, sillä se on rakennettu kanavien varrelle ja siellä voi liikkua venetakseilla. Kanavista muodostuu upeita laguuneja ja ympäristö El Gounassa on todella kaunista. Lisäksi siellä on kätevää liikkua, koska kaikki sijaitsee kävelymatkan päässä toisistaan. El Gouna sijaitsee noin 30 kilometrin päässä monelle jo tutuksi käyneestä Hurghadasta.

Kafr el Gouna – keskusta

El Gounan keskusta on ihastuttava. Siellä on paljon katettuja kujia, kauniita rakennuksia, kukkaistutuksia ja kukkien täytteisiä sisäpihoja. El Gounan keskustassa on paljon ravintoloita, kahviloita ja pieniä putiikkeja. Iltaelämä El Gounan keskustassa on melko rauhallista ja iltaa voi viettää ravintoloissa hyvästä ruoasta nauttien, hotellien baarissa istuen ja El Gounassa on myös yksi disco.

 El Gounan rannat ja sukellus El Gounassa

El Gounassa on todella upeat hiekkarannat. Suurin osa rannoista on hotellien yksityiskäytössä. Eräs yleinen uimaranta on Zeytonan pikkusaarella ja sinne pääsee venekuljetuksella. Sukeltaminen ja snorklaaminen ovat todella suosittuja harrastuksia El Gounassa, sillä Punaisen meren vedenalainen elämä on upeaa ja monipuolista. Parhaille snorklauspaikoille pääsee kätevästi venetakseilla edulliseen hintaan.Erityisesti El Gounan pohjoispuolella sijaitsevat koralliriutat ovat maailmankuuluja kauneudestaan.

Golf El Gouna

EL Gounassa on hieno 18-reikäinen golfkenttä El Gouna Golf Club. Golf on suosittu harrastus El Gounassa talvikaudella, jolloin lämpö ja kauniit maisemat houkuttelevat golfaajia sinne eri puolilta Eurooppaa.

Kenelle El Gouna sopii?

El Gouna on hyvä lomakohde erityisesti lapsiperheille ja muille, jotka haluavat viettää rauhallista lomaa kauniissa ympäristössä. Lapsiperheet ilahtuvat loivasti syvenevistä rannoista ja leikkipaikoista. Hotellit ovat korkeatasoisia ja erityisesti hinta-laatu-suhde on kohdallaan. El Gouna soveltuu hyvin myös aktiivimatkailijalle, koska siellä voi harrastaa eri lajeja, esimerkiksi golfia, sukellusta, snorklausta, ratsastusta ja reippailua.

Matkat El Gounaan

Suomesta pääsee helpoiten El Gounaan valmismatkalla. Katso El Gounan matkat tästä:

 

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: