Hurghada – aurinkolomaa eksoottisessa Egyptissä

Hurghada Egypti matkat source: http://www.flickr.com/photos/mnadi/138182967/

Hurghada on yksi Egyptin vanhimmista ja suosituimmista lomakohteista. Siellä on aina lämmintä ja aurinkoista. Hurghada on ollut suomalaisten suosiossa jo parikymmentä vuotta ja sen suosio on tällä hetkellä todella nousussa. Hurghada oli ennen kalastajakylä, mutta nykyään sen pääelinkeino on turismi ja alue on kasvanut huimasti.Se on nykyään lähes 20 kilometrin pituinen alue Punaisen meren rannalla. Hurghadaan tekevät Suomesta matkoja lähes kaikki seuramatkatoimistot. Hurghada on kuin vihreä keidas keskellä aavikkoa.

Tekemistä Hurghadassa

Hurghadassa on upeita rantoja ja meri on kirkkaan turkoosia. Siellä voi todella viettää rentoa aurinkolomaa. Hotellialueet ovat tasokkaita ja ranta on hyvin hoidettu. Hurghada on snorklaajan paratiisi, sillä Punaisessa meressä elää upeita erivärisiä kaloja, joita on mahtavaa nähdä aivan lähietäisyydeltä. Meri siellä on kuin suuri akvaario. Kannattaa mennä retkelle läheiselle Giftunin saarelle, jossa koralleja ja värikkäitä kaloja on jo heti rannassa. Näin aloittelevakin snorklaaja voi päästä osalliseksi tästä suuresta elämyksestä. Retkiveneet käyvät myös yleensä vähän kauempanakin olevilla koralliriutoilla joissa voi snorklata vaikka pelastusliivi yllään. Lasipohjaveneajelu on myös hieno tapa nähdä upeita koralliriuttoja ja jos onni on myötä voi nähdä delfiiniparven uivan tai jopa merikilpikonnia, jotka ovat todella sympaattisia.

Hurghadan sää

Päivälämpötila kohoaa aina reilusti yli kahdenkymmenen asteen ja merivesikin on aina yhtä lämmintä. Illat ja yöt ovat viileitä joten kannattaa varata lämmintä mukaan matkalle. Hurghadassa ei sada juuri koskaan, mikä antaa loistavat puitteet talvilomamatkailuun.

Hurghadan yöelämä ja ostosmahdollisuudet

Hurghadassa on iltaisin paljon elämää. Katukuvassa näkee pääosin miehiä ja muutama hunnutettu nainenkin saattaa näkyä. Paikalliset ihmiset ovat ahkeria rukoilijoita ja useasti päivässä voi kuulla moskeijasta kantautuvan rukouskutsun. Ostosmahdollisuudet ovat upeat ja kaupankäynti vilkasta. Juuri missään ei ole kiinteitä hintoja, joten tinkimiseen kannattaa käyttää hieman aikaa niin voi tehdä paljonkin säästöä. Kaikki egyptiläiset tuntuvat olevan kovia kauppamiehiä. Jos et halua ostaa mitään niin sano vain reippaasti thank you, niin saat jatkaa matkaasi rauhassa.

El Dahar ja Sakkala

Hurghadassa on kaksi varsinaista keskustaa El Dahar ja Sakkala. Niiden välinen matka on noin seitsemän kilometriä.Paikallista elämänmenoa löytyy erityisesti El Daharista, siellä on paljon basaareja, kahviloita ja ravintoloita. Sakkala on uudempi keskusta, jossa on paljon baareja ja yökerhoja. Vatsatanssishowta kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa.

Hurghadan retket

Hurghadasta voi tehdä monenlaisia retkiä. Suosittuja retkikohteita ovat erityisesti Kairo ja Luxor. Kairon retki on ihan oma kokemuksensa. Sinne lähdetään kahden aikaan yöllä ja samassa saattueessa saattaa kulkea 50 tai jopa 100 turistibussia. Sitten yhdessä ylitetään aavikko. Kairossa on yksi maailman seitsemästä ihmeestä, Gizan upeat pyramidit, sfinksi ja Egyptiläinen museo, jossa on uskomattoman paljon nähtävää mm. faarao Tutankhamonin aarteet. Luxor sijaitsee vain muutaman tunnin ajomatkan päässä Hurghadasta. Siellä kannattaa tutustua Karnakin kulttikeskukseen ja Kuninkaiden laakson hautoihin. Hurghadassa voi myös osallistua monenlaisiin vesiurheiluaktiviteetteihin tai vaikkapa lähteä kalastusretkelle. Jeeppisafarille osallistuminen on myös hauskaa jos haluaa tutustuaa aavikkoon lähemmin.

Hurghadan matkat

Hurghadaan pääsee Suomesta kätevästi lomamatkalle seuraavilla matkatoimistoilla:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: