Sharm el Sheikh – rantalomaa Egyptissä

Sharm El Sheikh Egypti source:http://www.flickr.com/photos/womeos/3269600302/

Sharm el Sheikh on upea lomakohde Egyptissä vain viiden tunnin lentomatkan päässä Suomesta. Siellä voi viettää aurinkolomaa historiallisessa ympäristössä. Vedenalainen maailma on yksi Sharm el Sheikin parhaista puolista. Missään muualla maailmassa ei ole niin eksoottisia kaloja kuin siellä. Snorklatessa voi myös tavata merikilpikonnia. Se on upea kokemus. Punaisen meren vesi on aina lämmintä ja upean kirkasta. Se on myös erittäin suolapitoista. Sharm el Sheikh on erityisesti lapsiperheiden suosiossa, sillä upeat rannat ja ihana ilmasto tarjoaa loistavat puitteet lapsiperheen talvimatkailuun. Sharm el Sheikissä on myös erittäin hyvät harrastusmahdollisuudet.

Sharm el Sheikh on yhteisnimi viidelle eri rannalle, jotka sijäitsevat Sharm el Sheikin rannikolla. Nabq Bay, Naama bay, Ras um el Sid, Sharm el Maya ja Merickham bay. Nämä ovat upeita kohteita Punaisen meren rannalla Siinain niemimaalla Egyptissä.

Naama bay on suurin kohde ja erityisesti sopiva jos haluaa kaupunkimaista tunnelmaa. Siellä on paljon hulinaa ja ostosmahdollisuuksia keskustassa. Ihania kävelykatuja ja liikkeitä, itämaisia kahviloita ja erilaisia ravintoloita ja klubeja kaikkeen makuun. Useat suuret ja hienot hotellit sijaitsevat kauempana keskustasta, mutta usein niistä on maksuton bussikuljetus keskustaan ja taksilla liikkuminen on todella edullista. Ranta on hieno ja loivasti syvenevä ja kirkasvetinen.

Nabq Bay on uusin kohde Sharm el Sheikissä ja se on vasta pari vuotta vanha. Siellä on hieno rantakatu, jossa on basaarikauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Tämä on tosi hyvä ja rauhallinen kohde lapsiperheille. Ranta on hienohiekkainen ja puhdas. Useat hotellit myös sijaitsevat aivan rannalla ja niillä on omat rantapalvelut tarjolla. Jos haluaa suurempia haasteita niin sieltä pääsee kätevästi parinkymmenen kilometrin päässä sijaitsevalle Naama Baylle bussilla tai edullisella taksilla.

Ras um el Sid on upea snorklauskohde. Sen edustalla on elävä koralliriutta jossa voi nähdä mitä upeampia kaloja tai merikilpikonnia. Uimaan pääsee uimalaitureilta, sillä koralliriutta on aivan rannassa. Ras um el Sidissä on myös tuhannen ja yhden yön huvipuisto nimeltään Alf Leila Wa Leila ja suuri vesipuisto Aqua Park. Nämä ovat aivan upeita vierailukohteita Ras um el Sidissä.

Sharm el Maya on vanha keskusta, jossa näkee kaikesta eniten paikallista elämää. Siellä turistit ja paikalliset istuvat sulassa sovussa kahviloissa vesipiippuja poltellen. Basaarialueella myydään mitä erilaisempia tuotteita ja kaupankäyntiin ja tinkimiseen on ihanaa heittäytyä mukaan. Sharm el Mayassa on aikamoinen hulina aina iltaisin. Suuremmat hotellit sijaitsevat hieman kauempana keskustasta, mutta liikkumaan pääsee todella kätevästi.
Merickhah Bay on golfareille sopiva kohde. Sen vetonaula on aivan upea golfkenttä. Samalla kun golfaa voi ihailla upeita maisemia ja nauttia Egyptin ihanasta lämpimästä ilmastosta. Ja golfaamisen jälkeen pulehtaa vilvoittelemaan Punaiseen mereen.

Matkat Sharm el Sheikhiin

Katso tästä valmiit pakettimatkat Sharm el Sheikhiin:

Leave a Comment

Next post: