Lontoo – Lontoon matkat, lennot ja nähtävyydet

Lontoon matkat source:http://etumatka.com/wp-content/uploads/2010/03/lontoon-matkat.jpg

Lontoo on tunnettu kaupunki, joka on jokaiselle tuttu ainakin kuvista ja uutisista. Se on Iso-Britannian pääkaupunki ja siellä asuu laskutavan mukaan 7,5 miljoonaa – 14 miljoonaa ihmistä. Lontoo on yksi maailman tärkeimmistä kaupungeista, niin historiallisesti, taloudellisesti kuin poliittisestikin. Lontoosta on viime aikoina tullut yhä suositumpi kaupunkilomakohde, sillä punnan kurssi on niin alhainen, että hintataso siellä on meille varsin kohtuullinen. Lentoliikenteessä on myös kovaa kilpailua Helsingin ja Lontoon välille, minkä takia sinne saa lentoja hyvinkin edullisesti. Lontoo on loistava valinta matkakohteeksi, sillä sillä on niin paljon tarjottavaa. Ja aivan kaikenlaisille ihmisille!

Lontoo koostuu oikeastaan kahdesta eri kaupungista, The City of Londonista sekä Westminsteristä. Nykyään Lontoon keskus on West End ja perinteisesti työväki on asunut East Endissä, niiden raja on kuitenkin yhä häilyvämpi ja häilyvämpi. Lontoo on kärsinyt historian saatossa paljon kolhuja, muun muassa suuret tulipalot ovat koetelleet Lontoota samoin kun Toisen maailmansodan aikaiset saksalaisten pommitukset. Lontoo on kuitenkin selviytynyt kaikesta tästä ja nyt se on entistä ehompi.

Usein Lontoosta tulee ensimmäisenä mieleen sateinen ja huono sää. Se ei aina kuitenkaan ole niin huono, sillä useimpina vuosina Lontoossa sataa vähemmän kuin esimerkiksi Pariisissa. Lontoossa on usein hyvin tasapaksu sää, eikä se vaihtele kovasti kuumasta kylmään. Se on myös aina yhtä ennustamatonta ja tämän johdosta lontoolaiset eivät osta koskaan lippuja etukäteen mihinkään ulkoilmatapahtumiin.

Turvallisuus Lontoossa

Lontoo on yllättävän turvallinen kaupunki, kun ei oteta huomioon mahdollisia terrorismin uhkia, joita siihen liittyy, koska se on yksi maailman suurimmista kaupungeista. Siellä voi ihan vapaasti kulkea ympäri keskustaa turvallisilla mielillä. Toki sielläkin on alueita joissa kannattaa olla valppaana ja rahojaan ei kannata levitellä kaduilla. Lontoo ei nuku koskaan ja aina jossain tapahtuu jotain. Lontoon vasemmanpuoleinen liikenne aiheuttaa joskus hämminkiä oikeanpuoleiseen liikenteeseen tottuneelle. Aina täytyy muistaa katsoa ensin oikealle kun ylittää kadun.

Tekemistä Lontoossa

Lontoossa on niin paljon tekemistä ja näkemistä, että tuntuu, ettei pidennetyn viikonlopun lomalla ehdi edes kaikkea tehdä. Siellä on paljon teatteriesityksiä ja upeita konsertteja. Lippuja saa näppärästi puoleen hintaan Half Price Ticket Boothista, joka sijaitsee Leicester Squaren laidalla. Toinen ihana asia mitä Lontoossa voi ja kannattaa tehdä on shoppailu. Erityisesti viikonloppuisin lontoolaiset suuntaavat Camden Marketille ostoksille. Lontoossa on paljon jättisuuria tavarataloja, erilaisia katumarkkinoita sekä ostosalueita, joilta voi löytää itselleen kaikkea mitä on toivonutkin. Lontoo on täynnä viihtyisiä pubeja, trendikkäitä klubeja ja erilaisia tapahtumia.

Nähtävyydet Lontoossa

Lontoossa on upea arkkitehtuuri, jossa on nähtävissä useita erilaisia rakennustyylejä. Siellä on myös erittäin monipuolisia museoita, joissa saa vierähtämään montakin lomapäivää. Britit ovat luonteeltaan tavaran keräilijöitä, minkä takia Britanniassa on näitä upeita museoita. Lontoossa on paljon puistoja, joissa sielu ja mieli lepää kaiken hälinän keskellä.

Lontoon nähtävyys numero yksi on Big Ben, joka on satametrinen kellotorni parlamenttitalolla. Toinen suuri nähtävyys on itse parlamenttitalo eli Westminsterin palatsi. Sen vanhin osa eli Westminster Hall on noin tuhat vuotta vanha. Tämän palatsin vieressä on kirkko nimeltä Westminster Abbey, joka on monille tuttu vähintään Da Vinci –koodi elokuvasta tai kirjasta. Siellä kruunataan kuningaskunnan hallitsijat ja monet heistä on myös haudattu sinne. Westminster Abbeyn pihalla on myös hieman pienempi kirkko St. Margaret´s Church, joka on omistettu pyhälle suurmarttyyri Marinalle.

Buckinghamin palatsi on myös eräs nähtävyys, joka jokaisen Lontoon matkailijan on nähtävä. Siellä asuvat Britannian kuninkaalliset ja se sijaitsee Länsi-Lontoossa pienen kävelymatkan päässä. Piccadilly Circus on myös tunnettu nähtävyys. Se on risteys, joka on tunnettu videotauluistaan ja neonvaloistaan. Se on myös monille erittäin tuttu eri elokuvista.

Lennot Lontooseen, Hotellit Lontoossa

Lontooseen pääsee Helsingistä useilla eri lentoyhtiöillä ja hiljaisimpina aikoina erittäin edullisesti. Lentomatka kestää vain muutaman tunnin. Lontoo on täynnä hotelleja ja niitä löytyy aina vaatimattomista hotelleista luksushotelleihin. Jos tinkii hieman hotellin sijainnista, niin hotellihuoneen Lontoosta voi saada hyvin halvalla. Lontoossa on kattava julkinen liikenne, joten siellä on helppoa liikkua vähän pidempiäkin välimatkoja.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: