Barcelona

Barcelona Espanja matkat source: http://www.flickr.com/photos/wolfgangstaudt/2051232504/

Barcelona on Katalonian sydän. Se on viehättävä espanjalainen kaupunki ja siellä on matkailijalle paljon nähtävää. Siellä on monia museoita, teattereita, loistavat ostosmahdollisuudet ja vilkas yöelämä. La Ramblan kävelykatu on Barcelonan tunnetuin katu. Se kulkee keskustan läpi ja on täynnä turisteja. Antonio Gaudin La Sangrada Familian kirkko on myös toinen nähtävyys, josta Barcelona on maailmalla tunnettu. Barcelona on yksi niitä harvoja paikkoja, joissa voi yhdistää kaupunki- ja rantaloman. Siellä on hieno ranta aivan lähellä keskustaa. Halutessaan Costa Bravalle tai Costa Doradalle vielä hienommille rannoille, matka ei ole pitkä ja niihin on hyvät kulkuyhteydet. Barcelona on loistava paikka viikon lomalle tai vaikka pidennetyn viikonlopun viettoon.

Nähtävyydet Barcelonassa

La Sangrada Familian kirkko on Arkkitehti Antonio Gaudin keskeneräiseksi jäänyt päätyö. Kirkkoa rakennetaan koko ajan edelleen ja se ei ole vieläkään valmis, mutta se on silti yksi maailman kauneimmista nähtävyyksistä. La Ramblan kävelykadun varrella on ihmispatsaita, ihastuttavia katukahviloita ja vaikka mitä näkemistä. La Ramblan pohjoispäässä on Placa de Catalynua aukio ja etelässä on Port Vell satama, jonka vieressä on uusi ja hieno ostoskeskus Maremagnum. Parc Guellin puisto on ihana sadunhohtoinen puisto, jonka on suunnitellut myös Gaudi. Sinne kannattaa mennä rauhoittumaan välillä Barcelonan vilkkaasta elämästä. Barcelonan vanha kaupunki Barri Cotic on jo nähtävyys itsessään, siellä on kapeita kujia ja arkkitehtuuria vuosisatojen eri vaihteista. Siellä on paljon ihania tapaspaikkoja ja viehättäviä kahviloita. Noin 60 kilometrin päässä Barcelonasta sijaitsee Montserratin luostari. Se on todella hieno vierailukohde, jos on kiinnostunut uskonnoista ja kulttuurista.

Ruoka ja ravintolat Barcelonassa

Katalonialainen ruoka on ihanaa ja se on yleisesti suomessa hyvin pidettyä. Varsinkin tapaspaikoissa, joita Barcelonassa on satoja, on ihana maistaa pieniä maistuvia suupaloja ja ottaa lisäksi lasillinen sherryä tai paikallista viiniä. Barcelona on satamakaupunki, joten kala ja äyriäiset näyttelevät hyvin tärkeää osaa Barcelonalaisessa ruokakulttuurissa. Katalonialaisia erikoisuuksia ovat muun muassa Pan con Tomate eli tomaatilla ja oliiviöljyllä voideltu paahdettu vaalea leipä, jonka päälle on laitettu jamon serranoa eli ilmakuivattua kinkkua. Alioli on myös todella herkullista. Se on oliiviöljystä ja valkosipulista tehty majoneesi, jota voi syödä vaikka grillatun lihan tai kalan lisukkeena. Hyvin mielenkiintoinen ruokaerikoisuus on Aroz negre eli riisiruokaa, jota on kypsennetty mustekalan musteessa. Barcelonassa on aivan ihania ravintoloita. Kannattaa katsoa, että minne paikalliset ihmiset kokoontuvat iltaisin syömään. Siellä saa yleensä takuuhyvää ruokaa.

Lasten kanssa Barcelonassa

Barcelona on mukava kaupunki matkustaa vaikka pienten lasten kanssa. Rattailla pääsee hyvin liikkumaan ja kaupoissa myydään vaippoja ja purkkiruokia. Barcelonassa on eläintarha ja akvaario, joissa kannattaa vierailla lasten kanssa. 100 kilometrin päässä on myös suuri upea huvipuisto Port Aventura, jonne kannattaa ehdottomasti mennä jos lapset ovat tarpeeksi isoja.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: