Caleta de Fuste Fuerteventuralla on koko perheen lomakohde

Caleta de Fuste matkat source: http://www.flickr.com/photos/jfmfoto/5020389940/sizes/m/in/photostream/

Fuerteventuran kaunis Caleta de Fuste on loistava lomakohde perhelomailuun. Siellä on upea matalapohjainen hiekkaranta ja paljon tekemistä. Rannalla ei myöskään ole yleensä suuria aaltoja, siitä pitää huolen pitkä muuri, joka on rakennettu rannan viereen. Caleta de Fuste on myös juuri sopivan kokoinen, jotta lomailu perheelle on mahdollisimman helppoa.

Vesiurheilua Caleta de Fustessa

Caleta de Fustessa niin kuin yleensäkin Fuerteventuralla, on hyvät vesiurheilumahdollisuudet. Siellä voi vaikkapa purjelautailla, vesihiihtää tai ajella vesiskootterilla. Erilaisten vesiurheilulajien lisäksi voi kokeilla sukeltamista tai vain snorklailla kirkkaassa vedessä. Satamassa on toinen toistaan sievempiä laivoja, joiden kyydissä voi lähteä vaikka merelle retkelle.

Nähtävyydet Caleta de Fustessa

Caleta de Fuste on kuuluisa El Castillon linnoituksesta. Se on rakennettu 1740-luvulla suojelemaan kaupunkia mereltä tulevilta iskuilta. El Castillo ei kuitenkaan koskaan joutunut hyökkäysten näyttämöksi, joten se on säilynyt hienosti tähän päivään saakka.

Caleta de Fusten huvielämä

Tarjolla on jonkin verran huvielämää, mutta verrattuna tunnettuihin kanarian lomakohteisiin, Caleta de Fuste on hyvin rauhallinen. Siellä on paljon ruokaravintoloita, joissa illallista nautitaan kaikessa rauhassa. Monissa ravintoloissa on tarjolla elävää musiikkia jonkun espanjalaisen bändin esittämänä. Lisäksi Caleta de Fustessa on muutama baari sekä pari discoa.

Upeita uimarantoja

Koko Fuerteventuran saari on kuuluisa toinen toistaan upeimmista hiekkarannoista. Rannan hiekka on liidunvalkeaa ja merivesi on puhdasta ja kirkasta. Osa rannoista on suosittuja rantoja, joilla on tarjolla erilaisia palveluja, mutta täältä voi löytää oman täysin rauhallisen rantapoukaman, jossa voi nauttia omasta rauhasta. Saaren pohjoispuolen rannoilla esiintyy ajoittain kovia merivirtauksia, joten siellä kannattaa rannoilla olla varovainen. Caleta de Fusten rannat ovat kuitenkin suojassa virtauksilta.

Sää Fuerteventuralla

Fuerteventura on talvisinkin erittäin aurinkovarma kohde. Suurimpana osana päivistä aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta. Toki talvella on hieman epävakaisempaa kuin kesällä. Kesällä sää nousee noin +30 asteeseen ja talvisin päivälämpötila on noin +20 astetta.

Matkat Caleta de Fusteen

Suomesta pääsee Caleta de Fusten lomalle kätevimmin valmismatkalla. Katso tästä Fuerteventuran matkat:

 

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: