Costa Blanca – Torrevieja

Costa Blanca Torrevieja matkat source: http://www.flickr.com/photos/gone-walkabout/423678400/

Costa Blanca on hieno lomakohde Espanjassa. Costa Blanca on suomeksi ”valkea rannikko” ja sitä se nimenomaan on. Paljon valkeaa hiekkaa, joka jatkuu silmänkantamattomiin. Costa Blancalla on mikroilmasto, minkä takia siellä on todella miellyttävä sää ympäri vuoden ja ilmaa on helppo hengittää. Sateita tulee myös erittäin harvoin. Costa Blanca tarjoaa upeiden rantojen ja lämpimän sään lisäksi erittäin hyvät harrastusmahdollisuudet ja ihania retkeilykohteita. Unohtamatta andalucialaista ihanaa ruokaa, jota Torreviejan pienet ravintolat tarjoavat.

Harrastusmahdollisuudet Costa Blancalla

Torreviejassa on hyviä harrastusmahdollisuuksia. Siellä on hienot suolavesilaguunit, joissa on paljon polkupyöräilyyn ja patikointiin soveltuvia reittejä. On ihanaa myös mennä kävelylle aallonmurtajan harjalle, jossa kulkee 1,5 kilometrin pituinen kävelytie upeassa merimaisemassa. Costa Blancalla on monia luonnonpuistoja, joissa on kauniita maisemia ja niitä ihaillen on mukava kävellä. Torreviejassa on myös keilahalli, mikroautorata ja ratsastustalli. Voi osallistua meriretkille, muun muassa syvänmerenkalastusta on hauska kokeilla.

Nähtävyydet ja vierailukohteet

Torreviejassa on monia kohteita joissa kannattaa loman aikana käydä retkellä. Rantabulevardin varrella on vanha casino-rakennus, joka on kulttuurinen nähtävyys. Torreviejan kirkko on todella kaunis nähtävyys, se sijaitsee kaupungin ytimessä Plaza de la Constitucionin laidalla. Suolatuotantoon kannattaa tutustua, se on aika mielenkiintoista. Vanha vartiotorni Torreviejassa on hieno laivaveistoksineen. Tivoli on mukava käyntikohde lapsiperheille samoin kun La Matan hiekkadyynit. Sieltä ei hiekka lopu kesken! Kauppahallissa on kova markkinahumu aina aamusta iltapäivään saakka ja tuoksut ovat hurjia. Torreviejan satamassa on myös eräs nähtävyys, sukellusvene.

Pidemmälle retkelle 80 kilometrin päähän Benidormiin kannattaa suunnata, jos haluaa käydä Disleyland-tyylisessä elämyspuistossa Terra Miticassa, eläinpuisto Terra Naturassa tai delfinaario Mundomarissa. Fortunan kylä hieman kauempana Torreviejasta on miellyttävä retkikohde, sillä siellä on 36 asteisia merivesialtaita, jotka ovat kuin tehty matkailijan rentoutukseen.

Ostosmahdollisuudet

Torreviejassa on paljon erilaisia kauppoja, joista voi tehdä hienoja ostoksia. Habaneras on suurin ostoskeskus, jonka valikoima on valtava. Perjantaisin Torreviejassa järjestetään aina markkinat, jotka tarjoavat suuria ja edullisia löytöjä tinkimistaitoisille matkaajille.

Torreviejan ja Costa Blancan yöelämä

Viikonloppuisin yöelämä on erittäin vilkasta. Väki kerääntyy juhlimaan Apollokadulle. Siitä voi sitten jatkaa iltaa jossain discossa, joissa meno jatkuu aamuun saakka. Viikolla iltaa voi viettää kaupungilla istuen jossain mukavassa baarissa tai nauttien illallisesta pitkän kaavan mukaan.

Suomesta pääsee lomalle Costa Blancalle matkatoimisto Hispanian sekä Air Finland Holidaysin lomamatkalla.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: