Costa del Sol – Espanjan aurinkorannikko

Costa del Sol Espanja matkat source: http://www.flickr.com/photos/montuno/4103453900/

Costa del Sol on suomalaisten suursuosikki Espanjassa. Costa del Sol tarkoittaa suomeksi Espanjan aurinkorannikkoa, siellä on noin 300 aurinkopäivää vuodessa. Siihen kuuluu monta eri lomakaupunkia tai –kylää. Muun muassa Hispanialla sekä Air Finland Holidaysilla pääsee Suomesta lomamatkalle Fuengirolaan, Torremolinokseen ja Torreviejaan. Kohde kannattaa valita sen mukaan millaista lomaa haluaa viettää. Costa del Solilla on lämmin sää ympäri vuoden ja sinne tehdään matkoja sekä talvi- että kesäkaudella. Tarjolla on lyhyempien matkojen lisäksi myös pidempiä matkoja, sillä useat suomalaiset viettävät siellä talvisin pidempiäkin aikoja. Lentoaika Malagaan on vain viisi tuntia, sinne tehdään lomalentoja useita kertoja viikossa. Ja reittilennolla sinne pääsee myös päivittäin.

Costa del Sol on aivan upea rantakohde, leveää vaaleahiekkaista rantaa riittää loputtomiin. Siellä on myös paljon aktiviteetteja tarjolla, siellä voi tehdä ihan mitä tahansa, vaihtoehtoja on miljoonia. Unohtamatta tietenkään hyvää ruokaa. Se on Espanjassa erityisen maukasta.

Costa del Solin uimarannat

Costa del Solilla on ihanat rannat. Costa del Sol on pituudeltaan 160 kilometrin mittainen, jonka rannat ovat toinen toistaan upeampia. Aurinkotuoleja  ja –varjoja vuokrataan useissa kohdissa.

Ostokset Costa del Solilla

Torremolinoksessa on suosittu ostoskatu nimeltään San Miguel. Fuengirolassa ja Benalmadenassa on paljon liikkeitä. Torreviejassa on myös mutta vähän vähemmän. Marbella on kuuluisa ihanista putiikeistaan, joita siellä riittää.

Harrastukset

Costa del Solilla erityisesti kaikenlaiset vesiurheilulajit ovat suosittuja, vaikkapa jet skillä ajelu. Siellä voi myös pelata tennistä ja squashia sekä ratsastaa ja keilata. Alueella on noin 50 toinen toistaan upeampaa golfkenttää, joten Costa del Sol on golfaajan unelmaparatiisi. Green feet ovat varsin kohtalaiset alueella. Vieressä olevilla vuorilla on paljon erilaisia patikointireittejä, kävelysauvat voi vuokrata vaikka Aurinkomatkoilta. Niin pystyy tutustumaan Costa del Solin upeisiin maisemiin.

Ravintolat ja iltaelämä Costa del Solilla

Espanja on kuuluisa ihanasta ruoastaan. Costa del Sol on täynnä erilaisia ravintoloita. On espanjalaisia ravintoloita kuin myös kansainvälisiäkin. On ihania kalaravintoloita ja etnisiä ravintoloita. Kaikissa kylissä on loistava ravintolatarjonta. Kannattaa maistaa espanjan erikoisuutta paellaa, joka tarjoillaan upeasta isosta vadista. Tapakset paikallisen viinin kanssa ovat myös aivan suussa sulavia. Iltaelämä Costa del Solilla on vilkasta ja baarit, pubit ja discot houkuttelevat matkailijoita juhlimaan aina aamuun saakka.

Costa del Solin retket ja nähtävyydet

Gibraltar on todella suosittu retkikohde Costa del Solilla. Se on kuin pala Iso-Britanniaa keskellä Välimerta. Siellä voi tehdä verovapaita ostoksia ja nähdä magottiapinoita, jotka asustavat vuoren rinteillä. Granadan kaupunki Sierra Nevadan vieressä on upea retkikohde. Siellä on Alhambran linna, joka on upea arabialaistyylinen nähtävyys. Monet haluavat myös käydä retkellä Marokossa, koska se on niin lähellä. Siellä voi tutustua afrikan tähdestäkin tuttuun Tangerin kaupunkiin ja tehdä edullisia ostoksia basaareissa. Jos omaa ajokortin, niin kannattaa ehdottomasti vuokrata auto. Se on hyvä tapa päästä näkemään Costa del Solin eri kohteita sekä tutustumaan aitoihin paikallisiin kyliin.

Matkat Costa del Solille

Katso Costa del Solin matkat tästä:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: