Gran Canarian saari houkuttelee lomailijoita talvisin

Gran Canaria matkat source: http://www.flickr.com/photos/pedrosz/2249996633/sizes/m/in/photostream/

Gran Canarian saari lienee suosituin lomailusaari Kanarialla. Gran Canarialla on jo moni käynyt, mutta toisaalta moni palaa sinne myös aina uudelleen vuosi vuoden jälkeen. Gran Canaria on hyvin monipuolinen lomasaari ja siellä on monta eri lomakohdetta, joista jokainen on aivan omanlaisensa. Jos on joskus lomaillut yhdessä kohteessa, niin toinen lomakohde voikin olla tyystin erilainen.

Gran Canaria jakaantuu kahteen eri osaan; vehreään pohjoisosaan ja kuivaan eteläosaan. Pohjoisessa elää vihreitä banaanipuita ja sitruspuita sekä viininviljely on siellä myös suosittua. Eteläinen Gran Canaria puolestaan on kuivaa ja aavikkomaista dyynialuetta, joka on täynnä toinen toistaan upeampia hiekkarantoja sekä jyrkkiä kalliorinteitä. Kaikki Gran Canarian suositut lomakohteet sijaitsevat saaren eteläosassa, koska siellä on kaikkein aurinkoisinta. Edes talvisin ei tarvitse pelätä vesisateita etelä-osassa saarta. Pohjoisessa sen sijaan sää on hieman vaihtelevampaa.

Gran Canarian loma tarjoaa hiekkarantoja, aurinkoa, hyviä ostosmahdollisuuksia, ihania ruokapaikkoja, paljon retkikohteita, yöelämää ja huvituksia sekä mahdollisuuden harrastaa monia eri urheilulajeja. Gran Canaria on niin vakiintunut lomasaari, että sieltä ei oikeastaan puutu mitään. Jokaiselle löytyy varmasti tekemistä.

Gran Canarian lomakohteet

Gran Canarian lomakohteet ovat keskenään hyvin erilaisia. Joten kannattaa selvittää eri kohteiden tarjonta ja valita sitten se itselleen mieluisin lomakaupunki. Toki välimatkat ovat melko lyhyitä ja esimerkiksi auton vuokraamalla voi yhdellä lomalla nähdä useankin eri paikan. Las Palmasin pääkaupunki on hyvä kohde silloin kun haluaa yhdistää kaupunkiloman ja rantaloman. Las Palmas on ikuinen klassikkokaupunki, jossa pääsee keskelle espanjalaista kaupunkielämää. Playa del Ingles on saaren huvielämän keskus ja sen vetonaula ovat myös upeat kilometrien mittaiset hiekkadyynit. Playa del Inglesissä on myös suuri joukko suomalaisia ravintoloita ja kauppoja, joten siellä pärjää vaikka suomen kielellä. Puerto Rico on perinteinen kanarialainen lomakohde, jossa on kompaktisti kaikkea mitä lomallaan kaipaa. Siellä on hiekkaranta, huvituksia, ravintoloita ja kauppoja. Puerto Rico sopii rauhallisen tunnelmansa vuoksi hyvin myös lapsiperheille. Puerto Ricossa on myös saaren aurinkovarminta, sillä se on rakennettu laaksoon vuorten väliin ja useimmiten pilvet eivät tule vuorten ohi Puerto Ricoon ollenkaan. Melko uusi kohde on Puerto de Mogan, jossa voi lomailla kuvankauniissa ympäristössä. Siellä on uutta ja viehättävää ja siellä voi rentoutua rantapromenadilla käyskennellen, hienoja veneitä ihaillen ja kahviloissa istuskellen. Melonerasin kohde on Gran Canarian trendikkäin lomakohde ja se on myös rauhallisuutensa ja turvallisuutensa vuoksi perheiden suosiossa. Sieltä voi myös kävellä rantakatua pitkin Playa del Inglesin hiekkadyyneille.

Lomalle Gran Canarialle

Mielitpä lomalle Las Palmasiin, Playa del Inglesiin, Puerto Ricoon, Puerto de Moganiin tai Melonerasiin, niin parhaiten lomalle pääsee valmismatkalla. Katso tästä Gran Canarian matkat:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: