El Hierro – Kanariansaarten pieni ja monipuolinen lomakohde

El Hierro Kanaria source:http://www.flickr.com/photos/cestomano/2652474477/

El Hierro on ihastuttava saari Kanariansaarilla. Se on Kanarian saarista pienin ja eteläisin. Sitä kutsutaan sijaintinsa vuoksi myös Meridiaanin saareksi. Saaren luonto ja maaperä on todella monipuolista. Saaren pohjoisosassa on vehreää ja hedelmällistä kun taas etelä osassa on tuliperäistä ja karua. El Hierron saari kón kuulunut vuodesta 2000 saakka UNESCON maailmanperintölistalle. El hierrossa on todella alkuperäinen tunnelma, sillä siellä käy vuosittain vain muutama tuhat matkailijaa.

El Hierro retket

El Hierrossa on ihastuttava pieni kylä, joka on entisöity aivan alkuperäiseen asuunsa. Pozo de las Calcosasissa on olkikattoisia taloja ja luonnon muovaamia uima-altaita. El Hierrossa on myös Guinnesin ennätystenkirjasta tutuksi tullut maailman pienin hotelli, Hotel Punta Grande, vain neljällä huoneellaan. Enchedon alue on upeaa viininviljelyaluetta. Kannattaa käydä katsomassa kuinka viiniköynnökset kasvavat suoraan tuhkasta. El Hierrossa on myös Greenwichin nimittämä meridiaanin nollapiste. Siinä kasvaa Garoen pyhä puu.

Harrastukset El Hierrossa

El Hierro on Kanariansaarten paras sukelluskohde. Siellä on upeita vedenalaisia luolia ja muodostelmia, jotka ovat syntyneet tulivuorten purkauksissa virranneista laavavirroista. Siellä elää myös erittäin eksoottisia kaloja. Vesi on myös aivan kristallinkirkasta. Saarella on todella hyvät patikointi- ja maastopyöräilyreitit. Niillä on pituutta 4-26 kilometriä, joten varmasti löytyy jokaisen kunnolle sopiva. Reitit kulkevat El Hierron vaihtelevassa maastossa, saman reitin varrella on välillä rehevää viininviljelyaluetta ja toisaalla taas karua vulkaanista aluetta.

El Hierro linkit

Matkoja El Hierron saarelle myy Finnmatkat.

El Hierro tietoa Wikipediassa.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: