Las Palmas – legendaarinen lomakaupunki Gran Canarialla

Las Palmas matkat source: http://www.flickr.com/photos/rol1000/3065679477/sizes/m/in/photostream/

Las Palmasiin on tehty valmismatkoja jo 60-luvulta saakka. Las Palmas on monelle tuttu ainakin Irwin Goodmanin laulusta ”oo Las Palmas”, jossa Las Palmasista ei kylläkään saa kovinkaan mairittelevaa käsitystä. Vuosikymmeniä sitten turismi kasvoi Las Palmasissa hieman liian nopeasti ja turismin lieveilmiöt alkoivat näkyä Las Palmasin katukuvassa. Las Palmas koettiin sen jälkeen jonkin aikaa turvattomaksi ja likaiseksi lomakohteeksi. Nykyisin kuitenkin tilanne on toinen. Las Palmas elää vahvasti kukoistuskauttaan uudelleen ja siellä on panostettu voimakkaasti ympäristön kehittämiseen. Las Palmas on nykyään siisti ja monipuolinen lomakohde, jossa on mahdollistaa yhdistää rantaloma ja kaupunkiloma. Siellä pääsee myös näkemään aitoa kanarialaista kaupunkielämää ihanine kahviloineen, tapas paikkoineen ja pikkukauppoineen.

Kaupunkilomaa ja rantalomaa

Las Palmas on Gran Canarian saaren pääkaupunki, jossa on paljon kiinnostavaa nähtävää. Paikalliset ihmiset elävät arkeaan ja Las Palmasissa on erityisesti kulttuurin ystäville enemmän nähtävää kuin muissa Gran Canarian lomakohteissa. Aurinkoloman ystäville Las Palmasin legendaarinen ranta Las Canteras on loistava ja sen sijainti aivan Las Palmasin kaupungin keskustassa on mitä parhain. Las Canterasia reunustaa perinteinen rantapromenadi, joka on täynnä toinen toistaan houkuttelevampia terasseja ja ravintoloita. Vain harvassa lomakohteessa on näin monipuolista kuin Las Palmasissa.

Las Palmasin kulttuuriantia

Arkkitehtuuri Las Palmasissa on erittäin värikästä ja kulttuurinen elämä on vilkasta. Las Palmas on saanut kulttuurivaikutteita monelta eri mantereelta ja se juuri tekee Las Palmasin kulttuurista mielenkiintoista. Las Palmasissa järjestetään paljon ulkoilmatapahtumia ja musiikin ystävät voivat nauttia monenlaisista konserteista. Vanha kaupunki Vegueta on kulttuurinähtävyys jo itsessään ja se on erittäin viehättävä ja muodostaa ehdottomasti Las Palmasin sydämen. Hyvänä kontrastina sille on uudempi kaupunginosa, joka on todella moderni.

Las Palmasin ravintolat

Las Palmasissa on paljon ravintoloita, joten jokaiselle lomalaiselle löytyy varmasti se mieluisin. Katukahvilat ovat viehättäviä ja niissä on hauska istuskella ja nauttia tunnelmasta. Kadut ovat täynnä tapasbaareja, joiden pikkuannokset houkuttelevat maistamaan eksoottisiakin makuja. Tasokkaita illallisravintoloita on myös tarjolla useita.

Las Palmasin ostosmahdollisuudet

Las Palmasissa on erittäin hyvät shoppailumahdollisuudet ja lomaostoksia voi tehdä vanhassa kaupungissa basaareissa tai sitten uusissa ja trendikkäissä putiikeissa. Vanhassa kaupungissa on katu nimeltään Triana ja se on tunnettu erittäin edullisesta hintatasostaan. Myös El Corte Ingles –tavaratalo Las Canterasin rannan vierellä on upea ostostentekopaikka.

Matkat Las Palmasiin

Las Palmasiin pääsee Suomesta kätevästi pakettimatkalla. Katso tästä valmismatkat Las Palmasiin:

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: