Los Gigantes – Teneriffa

Los Gigantes Teneriffa matkat source: http://www.flickr.com/photos/arsalank2/521444801/

Los Gigantes on rauhallinen ja omaleimainen matkakohde Teneriffan länsirannikolla. Nimensä se on saanut merestä kohoavista kallionjyrkänteistä, los gigantes, jotka kohoavat aina kuuden sadan metrin korkeuteen saakka. Toisin kuin muut kanariankohteet Los Gigantes on säilyttänyt pienimuotoisuutensa ja rauhallisuutensa. Se sopii hyvin leppoisaa lomaa kaipaavalle matkaajalle. Siellä päivät kuluvat aurinkoa ottaen, uiden, ruoasta nauttien ja satamassa käveleskellen. Mihinkään hälinään ei täällä ole vaarassa törmätä. Rakennukset ovat matalia ja ympäristö on kaunista. Los Gigantesissa on kauniita kukkia, vehreitä palmuja ja upeita näkymiä merelle.

Ranta on mustaa laavahiekkaa ja se on upean näköinen välkehtiessään auringossa ja sinisessä meressä. Alueella on kaksi rantaa, jotka ovat pieniä ja kotoisia. Los Guiosin ranta sijaitsee aivan sataman vieressä ja Playa de la Arenan ranta myös aivan lähellä. Arenan rannalta näkyy La Gomeran saari ja näkymät merelle ovat kauniit. Hotellit täällä Los Gigantesissa ovat hyvätasoisia ja niissä on uima-allasalueet, joilla voi myös lomapäiviänsä viettää.

Puerto Santiago on Los Gigantesin keskus. Siellä on viehättävä vanhanaikainen tori ja kauniita kirkkoja. Käveleskellessään pienillä kujilla voi todella olla osa tämän kylän tunnelmaa. Rakennukset ovat rakennettu kauniisti vuoren rinteille ja ne jatkuvat aina alas rantaan saakka.

Ostokset Los Gigantesissa

Los Gigantesissa on vain muutama kauppa, joista voi tehdä ostoksia. Jos haluaa suuremmat valikoimat niin kannattaa lähteä Playa de las Americasiin shoppailemaan. Se sijaitsee vain parinkymmenen kilometrin päässä ja matka taittuu helposti paikallisbussilla tai taksilla. Teneriffalta kannattaa ostaa elektroniikkaa, optiikkaa ja kosmetiikkaa. Alkoholi, savukkeet ja käsityöt ovat myös edullisia kotiin viemisiä. Paikallinen brandy on hyvää ja edullista tuliaista.

Harrastusmahdollisuudet

Los Gigantes tarjoaa hyvät puitteet vesiurheiluun. Sukeltaminen täällä on suosittu harrastus. Tenniskenttiä on muutamia sekä minigolf-rata. Kävely lähiympäristössä käy myös kuntoilusta kun lähtee kapuamaan vuoren rinnettä ylöspäin.

Retket

Los Gigantesista on mukavaa tehdä retkiä saaren muihin osiin, sillä se sijaitsee sopivasti keskellä karua etelärannikkoa ja vihreää pohjoisrannikkoa. Eteläosaan kannattaa lähteä rantaretkelle, sillä siellä sijaitsevat kaikista suurimmat ja kauniimmat rannat, joihin on tuotu hiekkaa aina Saharasta saakka. Pohjoisessa on Puerto de la Cruz, idyllinen satamakaupunki, joka on käymisen arvoinen paikka. Siellä sijaitsevat hienot Lago Martinezin merivesialtaat joissa vierähtää helposti koko päivä. Siinä ympärillä on myös Orotavan laakso, jossa on ihania patikointipolkuja kauniissa ympäristössä. Loro Parque papukaijapuisto sijaitsee myös Puerto de la Cruzissa. Siellä voi nähdä papukaijan polkupyöräilemässä tai merileijonat heittelemässä palloa toisilleen. Vehreälle ja vuorten reunustamalle La Gomeran saarelle suuntaava meriretki on ihana kokemus. Retki kestää koko päivän ja siinä tutustutaan saareen sekä nautitaan paikallisesta perinteisestä ruoasta. Delfiinisafarit, jotka lähtevät satamasta ovat myös hyvin suosittuja ja merellä on ihanaa viettää aurinkopäivää. Ja Teiden lumihuippuista tulivuorta on aivan pakko päästä katsomaan jos ei siellä ole ennen käynyt.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: