Mallorca – täydellinen lomasaari Espanjassa

Mallorca Espanja tippukiviluolat source:http://www.flickr.com/photos/darkhornet/3945703848/sizes/l/

Mallorca on melko täydellinen lomasaari. Se on ollut suomalaistenkin matkaajien suosiossa jo lähes 30 vuoden ajan. Viime vuosina Mallorcan imago on kohonnut ja saari on noussut matkailussa uuteen kukoistukseen. Palveluita on parannettu ja uusia lomakohteita on otettu matkatoimistojen valikoimiin. Mallorcalla on upeat paratiisimaiset rannat, erityisesti saaren itärannikolla. Siellä on myös kulttuurisesti paljon nähtävää. Ruokakulttuuri tapaksineen on suomalaisten mieleen ja paikalliset juomatkin ovat laadukkaita. Mallorcalla on myös hyvät ostosmahdollisuudet. Erityisesti nahkatuotteet ja paikallisen käsityöt ja kengät ovat meille edullisia.

Mallorcan lomakohteet

Mallorcalla on paljon eri lomakohteita, joista jokainen voi valita juuri sen itselleen parhaiten sopivan. On niin perheille sopivia rantalomakohteita, kuin aivan pieniä paikallisia vuoristokyliäkin. Kaiken kruunaa tietysti Mallorcan pääkaupunki Palma, joka on upea kulttuurin kehto ja joka on lumonnut monen matkailijan niin, että sinne palataan takaisin aina yhä uudelleen ja uudelleen. Mallorca on omaleimainen saari, joka on kaikesta turismistaan huolimatta säilyttänyt sen sille tyypillisen luonteensa. Espanjalainen peruselämänmeno on Mallorcalla vahvasti läsnä.

Mallorcan saari on pinnaltaan ja luonnoltaan hyvin vaihtelevaa. On tasankoa ja kilometreittäin jatkuvaa hiekkarantaa. Vain pienen matkan päässä tästä on laaksoja ja vuoristoja, joissa kauniit valkoiset kylät kimmeltävät auringon paisteessa. Erityisesti Alcudian lomakohteessa ja sen rannikolla olevissa kohteissa kuten Ca´n Picafortissa on saaren parhaimmat ja pisimmät rannat. Sinne useat lapsiperheet suuntaavat, koska haluavat lomailla tasokkaissa ja palveluiltaan huippuluokkaa olevissa hotelleissa. Jos pitää rantaelämästa ja rennosta elämästä, niin nuo kohteet sopivat myös mainiosti aikuisillekin. Tarjolla on myös lomailua pienissä kylissä kuten Alarossa, Calviassa ja Randassa. Näissä paikalliseen elämään pääsee tutustumaan kaikkein parhaiten. Palman kaupunki sopii lomakohteeksi suurkaupungin sykkeestä pitäville ja Palma Nova sopii etenkin keskikesällä huvittelunhaluiselle nuorisolle.

Mallorcan nähtävyydet

Mallorcan eräs mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä ovat Hamsin tippukiviluolat. Luolien lisäksi siellä on upea maanalainen järvi. La Seun katedraali  Palman kaupungin keskustassa on suuri ja kaunis ja sitä on rakennettu samalla tavalla kuin pietarinkirkkoa vuosina 1230-1600. 1900-luvulla La Seun katedraalia restauroitiin Antonio Gaudin johdolla ja nykyään siinä näkyy vahvasti Gaudin vaikutus. Hieno vierailukohde Mallorcalla on myös Valldemosan kaupunki , joka sijaitsee parinkymmenen kilometrin päässä Palmasta. Se on erittäin kaunis kaupunki upeine taloineen ja siellä on myös vaikuttava kartuisaaniluostari.

Matkat Mallorcalle

Mallorcalle on lyhyt lentoaika, vain noin neljä tuntia. Sinne pääsee kätevästi Suomesta valmismatkalla. Katso Mallorcan matkat tästä:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: