Nerja – Espanjan Andalucia

Nerja Espanja matkat source: http://www.flickr.com/photos/jlrmons/2449824092/

Nerja on ihana aito espanjalainen pikkukaupunki Espanjan Andaluciassa. Siellä on talvisinkin sopivan lämmin ilmasto suojaavien vuorten takia. Luonto on vehreää ja monipuolista. Paikallinen ruoka on herkullista, siinä yhdistellään taitavasti sekä lihaa että kalaa. Vanha kaupunki on todella tunnelmallinen ja siellä pikkukujilla kävellessään voi helposti aistia perinteistä espanjalaista elämää. Andalucian kauneimmaksi kyläksi sanottu Frigiliana on aivan Nerjan vieressä ja siellä on mukava käydä päiväretkellä katsomassa pitääkö väite paikkansa.

Nerjan uimarannat

Rannat Nerjassa ovat pieniä ja sieviä. Kävelymatkan päässä keskustasta on monia mukavia poukamia, joissa myös vuokrataan rantatuoleja ja  –varjoja.

Ravintolat ja iltaelämä Nerjassa

Ravintoloita on runsaasti, joten valinnanvaraa riittää. On pieniä espanjalaisia ravintoloita kuin myös suuria kansainvälisiä ravintoloita. On tapaspaikkoja ja pizzerioita. Läheiset Almunecarin ja Salobrenan kylät ovat kuuluisia tapas- ja äyriäisravintoloistaan, niissä kannattaa ehdottomasti käydä illallisreissulla. Iltaelämä pm aika rauhallista, toki Nerjassa on muutamia baareja ja discoja. Niiden lisäksi iltaa voi viettää hotellilla järjestetyn ohjelman merkeissä tai jonkun baarin järjestämässä flamenco showssa.

Ostokset

Nerjassa on monia pikkuputiikkeja, joissa myydään kenkiä, laukkuja, vaatteita ja keramiikkaa. Aina sunnuntaisin on kirpputori. Suosittuja ja edullisia tuliaisostoksia ovat viinit ja oliiviöljy.

Retket ja nähtävyydet

Granadan historiallisessa kaupungissa kannattaa käydä tutustumassa Alhambran palatsiin, joka on aivan kuin tuhannen ja yhden yön saduista. Gibraltarin retki on myös suosittu retkikohde Nerjasta. Gibraltar on kuin osa Iso-Britanniaa olisi tuotu keskelle välimerta. Gibraltarilla voi tehdä edullisia verovapaita ostoksia ja nähdä siellä vuoren rinteillä asuvia magottiapinoita. Matkatoimiston järjestämä flamencoilta on hauska tapa päästä tutustumaan tuohon espanjan kansallistanssiin ja vaikka kokeilemaan tanssimista itsekin.

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: