Playa Blanca – Lanzarote

Playa Blanca Lanzarote matkat source: http://www.flickr.com/photos/23072179@N00/2462435168/

Playa Blanca sijaitsee Lanzaroten eteläkärjessä, minkä takia lomasää on ihastuttava ympäri vuoden. Playa Blanca on aikoinaan ollut kalastajakylä, josta on vuosien saatossa kasvanut matkailijoiden tarpeet hyvin huomioiva matkakohde. Siellä on silti yhä tallella tuo paikallinen lanzarotelainen tunnelma. Välimatkat tässä kohteessa ovat pienet ja kaikkialle voi liikkua kävellen. Se tekee lomailusta todella helppoa. Rantaviivaa riittää 10 kilometriä ja sen varrella on ihania ravintoloita ja kauppoja. Rantakadulla voi lenkkeillä tai vain käveleskellä illan hämärtyessä ja nauttia ihanasta merestä ja ruoan tuoksuista jotka kantautuvat rantakadun ravintoloista. Kukkaistutukset rantakadun varrella hivelevät silmiä ja kaikkialla on hyvin hoidettua ja kaunista. Venesatama Puerto Rubicon on todella tunnelmallinen paikka ja siellä voi ihastella upeita jahteja ja purjeveneitä. Hotellit Playa Blancassa ovat korkeatasoisia ja itseään voi todella hemmotella.  Playa Blanca sopii kaikenikäisille, sekä lapsiperheille että ilman lapsia matkustaville.  Korkeuserot kylässä ovat pienet, joten siitä syystä tämä kohde sopii oivallisesti myös liikuntaesteiselle matkaajalle ja tietysti lastenrattailla on helppo liikkua.

Playa Blancan rannat

Playa Blancassa on kolme pientä hiekkarantaa. Kaupungin ulkopuolella noin 6 kilometrin päässä sijaitsee Papagayon ranta joka on aivan ihana. Sinne pääsee joko paikallisbussilla tai venekuljetuksella joka tarjoaa matkallaan myös upeita maisemia. Lisäksi on pieniä laavakiven peittämiä poukamia joihin voi halutessaan mennä rentoutumaan.

Ravintolat ja iltaelämä Playa Blancassa

Tarjolla on useita ravintoloita joissa tarjoillaan paikallista herkullista ruokaa jossa pääraaka-aineena on luonnollisesti kala. Suosittuja ovat myös muhkeat solomillo-pihvit. Ja kanarian erikoisuus on papas arrugadas, suolavedessä keitetyt ryppyperunat, jotka tarjoillaan mojo-kastikkeen kanssa. Kansainvälisen ruoan ystäville on kiinalainen, meksikolainen ja italialainen ravintola. Lanzaroten viinit ovat maukkaita ja edullisia, joten niitä kannattaa kokeilla. Ravintolat sijaitsevat rantakadun varrella, huvipursisatamassa ja keskustassa. Iltaelämä on melko rauhallista ja keskittyy rantakadulle jossa ravintoloiden lisäksi on muutama baari. Suurimmissa hotelleissa järjestetään myös iltaohjelmaa.

Playa Blancan ostosmahdollisuudet

Playa Blancassa on yksi ostoskeskus ja useita kauppoja, joista voi tehdä lomaostoksia. Alkoholi, tupakka ja kosmetiikka ovat verrattain edullisia Lanzarotella. Jos haluaa suurempia ostosmahdollisuuksia niin kannattaa suunnata läheiseen Puerto del Carmeniin. Teguisen markkinat ovat myös hyvä retkikohde shoppailun ystävälle. Ne järjestetään Teguisen maalaiskylässä ja siellä myydään kaikkea maan ja taivaan väliltä. Matkatoimisto järjestää sinne opastetun retken jos ei ominpäin uskalla lähteä seikkailemaan.

Retket Playa Blancassa

Suosituin retkikohde saarella on Timanfayan luonnonpuisto. Se on muokkautunut tulivuorenpurkauksesta ja siellä on upeat kuumaisemat. Siellä on mahdollisuus tutustua eri geologisiin ilmiöihin esitysten muodossa ja ratsastaa kamelilla. Toinen ihana luonnon muovaama kohde on Jameos del Aquan tippukiviluolat. Siellä on laavavirtojen muodostamia luolia joissa on upeita laguuneja. Lapsiperheiden kannattaa käydä Texas Rancho Parkissa katsomassa kuinka alligaattorit elävät tai sitten Lanzaroten eläinpuistossa.

Lanzaroten matkat

Katso Lanzaroten matkat tästä:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: