Playa de las Americas ja Los Cristianos – Teneriffaa parhaimmillaan

Playa de las Americas Teneriffa matkat source: http://www.flickr.com/photos/sjarvinen/2238984019/

Playa de las Americas on Etelä-Teneriffan suurin ja suosituin matkakohde. Los Cristianos on Playa de las Americasin kyljessä oleva kalastajakylä, joka pikkuhiljaa on kasvanut mukavaksi lomakohteeksi. Etelä-Teneriffalla on saaren varmin aurinko ja upeimmat hiekkarannat. Osa rannoista on luonnon muokkaamia laavakivirantoja ja osa kullankeltaisia hiekkarantoja, joihin hiekka on tuotu aina Saharasta saakka. Rantakatu on 12 kilometrin mittainen ja se alkaa Fanabesta ja kulkee Playa de las Americasin läpi Los Cristianokseen saakka. Sen toisella puolen ovat rannat ja toisella puolella ravintolat, baarit ja kaupat.

Täällä on tarjolla kaikkea mitä lomailija vain voi tahtoa. Rantojen ja varman auringon lisäksi on ihania ravintoloita ja baareja, ostosmahdollisuuksia ja erilaisia hotelleja. Hotelli kannattaa valita sen mukaan tahtooko enemmän toimintaa vai rauhallisempaa eloa. Toiminnan ystäville Playa de las Americas on paras valinta ja rauhaa rakastavat valitsevat Los Cristianoksen.

Ravintolat ja iltaelämä Etelä-Teneriffalla

Playa de las Americasissa on satoja ravintoloita, jotka tarjoavat  ruokaa aina espanjalaisesta kansainväliseen saakka. On edullisia pikaruokapaikkoja kuin myös tunnelmallisia ravintoloita, joissa illallinen nautitaan pitkän kaavan mukaan. Los Cristianoksessa erityisesti on monia suosittuja kalaravintoloita, joissa illallinen valmistetaan päivällä itse pyydetystä kalasta. Baareja on kaikenlaisia. On englantilaisia pubeja ja pianobaareja ja trendikkäitä nuorisopaikkoja. Kaupungin useat discot tarjoavat menoa aina pikkutunneille saakka.

Harrastusmahdollisuudet

Playa de las Americasin päärannalla Playa Troyalla voi harrastaa vesiurheilua. Voi vaikka surffata, ajella jet skillä tai polkuveneellä tai liitovarjolla veneen perässä. Golfin ystäville Teneriffalla on neljä tasokasta golf-kenttää, joille kannattaa varata peliajat jo Suomesta käsin. Täällä voi myös pelata tennistä ja squashia jollain alueen lukuisista kentistä. Vesipuistot ovat ihania ja varsinkin lapset pitävät uimisesta. Playa del Americasiin on vasta avattu puisto nimeltään Siam Park, jossa on vesiliukumäkien lisäksi virtaavia kanaaleja ja aaltoaltaita. Aqualand on myös perinteinen ja suosittu vesipuisto aivan lähellä hotelleja.

Retket

Retki Teiden tulivuorelle on jokaisen Teneriffalla kävijän pakko tehdä. Se on niin uskomaton kokemus. Teide on Espanjan korkein huippu ja siellä on melkein aina lunta. Siellä on upea Las Canadas luonnonsuojelualue ja upeita laavakivimuodostelmia. Loro Parque papukaijapuisto Puerto de la Cruzissa on myös suosittu retkikohde. Varsinkin lapset ilahtuvat kun näkevät delfiinejä hyppimässä renkaiden läpi  ja papukaijan ajamassa polkupyörää. Merileijonat esittelevät siellä myös hienoja temppujaan. Sekä Playa de las Americasin että Los Cristianoksen satamista on mahdollista lähteä meriretkelle vaikkapa kalastamaan, katsomaan mahdollisesti valaita tai vain aurinkoa ottamaan. Jos pitää kulttuurissa niin kannattaa lähteä käymään saaren pääkaupungissa Santa Cruzissa joka on saaren kulttuurin kehto. Siellä on niin museoita kuin taidegallerioitakin. Siellä voi myös tehdä hyviä ostoksia kaupungin sadoissa kaupoissa. Edullisia ostoksia ovat mm. kosmetiikka, optiikka ja elektroniikka. Paikalliset viinit ja juustot ovat myös ihania tuliaisia.

Matkat Playa de las Americasiin ja Los Cristianosiin

Katso Playa de las Americasin ja Los Cristianosin matkat tästä:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: