Puerto de la Cruz – Teneriffan vehreä lomakeidas

Puerto de la Cruz Teneriffa matkat source: http://www.flickr.com/photos/hoisin_derek/2523181781/

Puerto de la Cruz on aivan ihana ja vehreä satamakaupunki Teneriffalla. Se on saaren perinteisin lomakohde ja jopa koko kanarian vanhin lomakaupunki. Englantilaiset löysivät sen jo 1800-luvulla jonka jälkeen kaupunki on ollut aina vain matkailijoiden suosiossa. Suurin syy suosioon on sen viehättävä kanarialainen tunnelma joka on säilynyt, vaikka matkailijoita siellä paljon käykin. Varsinkin vanhassa kaupungissa on todella idyllistä, arkkitehtuuri on nostalgista jokaista yksityiskohtaa myöden ja kukkaistutukset ovat aivan upeita. Siellä on perinteisiä tapasbaareja jotka houkuttelevat herkuillaan matkailijaa istahtamaan välipalalle ja lasilliselle.

Puerto de la Cruzin rannat

Puerto de la Cruzin vetonaula ovat myös lanzarotelaistaiteilijan Cesar Martiniquen suunnittelemat Lago Martinez merivesialtaat, jotka sijaitsevat laavakivirannan vieressä. Merivesialtaille peritään pieni sisäänpääsymaksu ja sitten niiden palveluista voi nauttia koko päivän. Siellä on todella kaunista ja auringosta ja uimisesta on mukavaa nauttia. Alueen ranta Playa Jardin on melko pieni, mutta sitäkin vaikuttavamman näköinen, kun tumma laavakivi kohtaa sinisen meren. Jos haluaa isommille rannoille, niin Puerto de la Cruzista voi helposti lähteä retkelle Teneriffan eteläosiin.

Puerto de la Cruzin ravintolat ja yöelämä

Puerto de la Cruzissa on paljon erilaisia ravintoloita. Aina espanjalaisista edullisista tapaspaikoista kansainvälisiin ravintoloihin asti. Hedelmät ja vihannekset ovat maukkaita ja maistuvat paikan päällä ihan erilaiselta kuin tuontitavarana Suomessa. Paikkakunnan erikoisuus ovat papas arrugadas eli suolavedessä keitetyt pienet ryppyiset perunat, jotka nautitaan tulisen mojo-kastikkeen kanssa. Alueen viinit ja brandyt ovat myös laadukkaita ja niitä kannattaa ostaa tuliaisiksi kotiin. Kaikenkaikkiaan kannattaa ennakkoluulottomasti maistella tapasbaarien taidokkaita antimia, sillä näin voi päästä osalliseksi todella suurista makuelämyksistä. Puerto de la Cruzissa on paljon baareja, joista useissa on iltaisin elävää musiikkia tarjolla. Usein musiikki on espanjalaista tai eteläamerikkalaista, mutta jopa suomalaista musiikkia saattaa joskus olla tarjolla. On rauhallisia illanistumisbaareja tai menevämpiä baareja joissa nautitaan erivärisiä drinkkejä ja musiikki soi kovaa. Kaupungissa on myös muutama disco, jos haluaa juhlia vaikka aamuun saakka.

Harrastusmahdollisuudet

Puerto de la Cruzin ulkopuolella on Orotavan laakso, jossa on ihania pieniä patikkapolkuja, joita pitkin voi kävellä tai lenkkeillä ja nauttia kauniista maisemista. Viereiseen vuoristoon järjestetään myös patikkaretkiä, joten jos kunto riittää ovat maisemat siellä huikeat. Mm. Aurinkomatkat vuokraa kävelysauvoja jos tahtoo lähteä sauvakävelylenkille. Puerto de la Cruzin vieressä on golfkenttä Real Club de Golf de Tenerife, jossa voi pelata golfia. Tennistä, squashia ja minigolfia voi myös pelata.

Ostokset Puerto de la Cruzissa

Teneriffalta on edullista ostaa hajuvesiä, kosmetiikkaa, elektroniikkaa, käsitöitä ja mausteita. Paikalliset kukat ja alkoholijuomat ovat myös suosittuja tuliaisia. Puerto de la Cruzissa on ostoskeskus nimeltään La Villa, joka on mukava paikka shoppailla.

Retket

Teneriffalla käydessään kannattaa ehdottomasti osallistua Teiden retkelle. Se on Espanjan korkein huippu, siellä on upeita laavakivimuodostelmia sekä kaunis Las Canadas kansallispuisto. Jopa kuuminakin päivinä on Teiden huippu lumen peitossa. Meriretket ovat mielenkiintoisia, kannattaa lähteä vaikkapa lasipohjakatamaraaniretkelle, jossa voi nähdä meren alle sekä tavata delfiinejä ja valaita.

Matkat Puerto de la Cruziin

Puerto de la Cruziin pääsee lomalle Suomesta kätevästi valmismatkalla. Katso Puerto de la Cruzin lomat tästä:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: