Puerto Rico – Kanarian aurinkovarmin lomakohde

Puerto Rico Gran Canaria Espanja matkat source: http://www.flickr.com/photos/mattimattila/2607229559/

Puerto Rico sijaitsee Gran Canarian lomasaarella ja sinne matkustaa paljon suomalaisia vuosittain ja se on vakiinnuttanut asemansa vuosien saatossa erittäin suosittuna lomakohteena. Puerto Ricoa voi kutsua hyvillä mielin rantalomailun klassikkokohteeksi. Puerto Rico on mukava ja helppo lomakohde, jossa saa olla varma siitä, että aurinko paistaa aina, myös talvella. Kylän sijainti eteläisessä Gran Canariassa sekä kylää ympäröivät korkeat vuoret varmistavat sen, että pilvet eivät pääse Puerto Ricon ylle. Puerto Ricossa on paljon tekemistä ja siellä pärjää hienosti englannin kielellä ja paikka paikoin jopa suomen kielellä. Koko perhe voi nauttia lomastaan tässä turvallisessa lomakohteessa.

Puerto Ricon rantaelämä

Puerto Ricossa on yksi ranta, jonka ympärille koko Puerto Ricon lomakohde on rakentunut. Se on hevosenkengän muotoinen poukama, joka sijaitsee alhaalla Puerto Ricon laaksossa. Rannalla on paljon palveluita. Sieltä voi vuokrata rantatuolin ja aurinkovarjon. Hinta on noin 10 euroa per päivä kahdesta aurinkotuolista ja yhdestä niiden välissä olevasta varjosta. Puerto Ricon ranta on siitä hyvä, että se on niin leveä, että jos ei halua vuokrata rantatuolia niin oman pyyhkeen tai tuolin päällä lekottelu onnistuu myös aivan mainiosti. Puerto Ricon ranta on todella lapsiystävällinen, sillä se on hienohiekkainen ja loivasti syvenevä. Aallot myöskään eivät koskaan ole jättisuuria, toki tuulista riippuen saattaa olla pieniä aaltoja. Rannalla on baareja, joista voi ostaa juotavaa ja rannan vierellä on monia ravintoloita, joissa voi käydä vaikka lounastamassa ja jatkaa sitten auringonottoa.

Vesiurheilumahdollisuudet Puerto Ricossa

Puerto Ricon rannalla on hyvät vesiurheilumahdollisuudet. Siellä voi osallistua banaaniveneajelulle tai sitten rengasajelulle, jossa uimarenkaat kiinnitetään moottoriveneen perään ja sitten ajetaan kovaa niin, että kyydistä melkein putoaa. Uusin vesiaktiviteetti Puerto Ricon rannalla on sellainen, että ihmiset kiinnitetään ns. uimapatjaan kiinni, joka on kiinni moottoriveneen perässä olevassa narussa. Sitten moottorivene lähtee ajamaan lujaa ja patja kyydissä olevine ihmisineen nousee korkealle ilmaan. Se sopii todellisille hurjapäille! Rannalla vuokrataan myös vesiskoottereita ja polkuveneitä. Satamassa on monia laivoja, jotka tarjoavat hauskoja päiväretkiä tai muutaman tunnin retkiä merellä. Laivan kannelta on ihana katsella Puerto Ricon kaunista maisemaa.

Playa de Amadores

Jos haluaa hieman reippailla ja nauttia sen jälkeen upeasta rannasta niin kannattaa lähteä Amadoresin rannalle, joka sijaitsee parin kilometrin päässä Puerto Ricosta. Sinne pääsee lähtemällä kävelemään sataman ohi vuoren rinnettä pitkin kulkevaa kävelytietä pitkin. Meri jää kulkijan vasemmalle puolen ja vuoren rinne oikealle puolen. Maisemat ovat huimat ja ihana turkoosin värinen meri näkyy alhaalla. Playa de Amadoresin ranta on todella upea ja tuntuu kuin olisi jossain Karibialla eikä niinkään Kanarialla. Amadoresin rantahiekka on tuotu rannalle aivan muualta ja se on vitivalkoista puuterimaista korallihiekkaa. Ranta on erittäin loivasti syvenevä ja rannan reunassa on kiva leikkipaikka lapsille. Amadoresin rantaa reunustaa myös joukko ravintoloita, jotka tarjoavat hyvää lounasruokaa. Siellä on myös maksulliset siistit suihku- ja wc tilat auringonpalvojille.

Kaiken kaikkiaan Puerto Ricon rantaelämästä tekee niin erikoislaatuisen se, että siellä ei tarvitse aina talvella lomaillessaan pelätä että aurinko menee kokonaan pilveen tai että alkaa sataa. Se on Kanarian aurinkovarmin kohde ja sadepäiviä on vain muutama vuodessa. Siellä voi nauttia talvilomastaan rennosti stressaamatta säästä!

Matkat Puerto Ricoon

Lentoaika Puerto Ricoon on vain noin kuusi tuntia ja aurinkovarma loma on taattu. Kätevimmin ja edullisimmin Puerto Ricoon pääsee valmismatkalla. Katso tästä Puerto Ricon matkat:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: