Teneriffan saari houkuttelee lomalaisia talvisin

Teneriffa matkat source: http://www.flickr.com/photos/greijer/5375397585/sizes/m/in/photostream/

Teneriffan tulivuorisaari on todella suosittu lomasaari varsinkin talvikaudella lomaansa viettävien suomalaisten keskuudessa. Teneriffa on tunnettu Teiden tulivuoresta ja saaren vulkaanisesta maaperästä. Teneriffa on erittäin monipuolinen lomasaari, sillä pohjoisosa Teneriffaa on todella vehreää ja viljavaa aluetta kun taas Etelä-Teneriffa on matalaa ja karua aluetta. Teiden tulivuori sijaitsee näiden alueiden välissä. Pohjois-Teneriffan suosituin lomakohde on Puerto de la Cruzin lomakaupunki ja Etelä-Teneriffan tunnetuimmat lomakohteet ovat Playa de las Americas ja Los Cristianos.

Matkailijat arvostavat Teneriffalla sen takuuvarmaa aurinkoa, hyviä uimarantoja sekä kauniita maisemia. Teneriffalla on myös kauniita rantapromenadeja, hyviä ravintoloita, hyvät harrastusmahdollisuudet, hyvät ostosmahdollisuudet, paljon kivoja retkikohteita ja sopivan vilkasta iltaelämää.

Teiden tulivuori

Teiden tulivuori on Teneriffan maamerkki. Se kohoaa lumihuippuisena korkeuksiin aina 3700 metriin saakka. Lumisen huipun voi nähdä jo lentokoneesta käsin ja siitä tunnistaa kyllä Teneriffan. Teide on suurin vuori koko Espanjassa ja sinne kannattaa lähteä retkelle Teneriffan loman aikana. Sinne pääsee joko omatoimisesti auton vuokraamalla tai sitten matkatoimiston järjestämällä retkellä. Kirkkaalla säällä maisemat, jotka avautuvat Teiden huipulta ovat henkeäsalpaavat. Huipulle noustaan Las Canadasin kraatterialueelta köysirataa pitkin. Myös perheen pienimmät viihtyvät tällä retkellä ja heitä ihmetyttää varmasti laavamaisemat ja hienot laavakivet tai jättisuuret männynkävyt joita tulivuorelta voi löytää.

Tekemistä Teneriffalla

Teneriffa on todella suosittu patikointikohde ja Teneriffan saari on täynnä upeita patikointireittejä. Reittejä on monia eritasoisia, joten ei tarvitse olla ammattilainen pystyäkseen lähtemään kävelemään jotain reittiä pitkin. Golfin ystäville on Teneriffalla hienoja golfkenttiä ja syvänmerenkalastus on myös hauska harrastus, jota Teneriffalla voi kokeilla. Autonvuokraus kannattaa ehdottomasti, jos se vain suinkin on mahdollista, sillä Teneriffalla on todella paljon nähtävää. Las Canadasin laavamaisemat yhdistettynä pohjoisen viiniviljelmiin ja banaaniviljelmiin ovat todella näkemisen arvoiset. Loro Parquen eläinpuisto on myös suositeltava koko perheen retkikohde ja siellä voi nähdä kaikenlaisia eläimiä pingviineistä papukaijoihin ja merileijonista gorilloihin.

Matkat Teneriffalle

Katso tästä Teneriffan lomat:

 

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: