Lentokenttähotellit

Lentokenttähotellit ovat hotelleja, jotka sijaitsevat lentokentällä tai hyvin lähellä lentokenttää. Kun takana on pitkä lento ja sen jälkeen joutuu vielä matkustamaan autolla tai bussilla pitkän matkan, voi olla parempi viettää yksi yö lentokentän vieressä ja lähteä jatkamaan matkaa seuraavana päivänä.

Business matkailijoille lentokentän vieressä sijaitsevat hotellit tarjoavat hyvät kokouspalvelut ja mahdollisuuden järjestää isompiakin tilaisuuksia yrityksille. Kun osallistujia tulee useasta eri kaupungista tai maasta, on järkevää pitää kokous lentokentän lähellä, jossa voi myös yöpyä.

Perheille lentokentän vieressä olevat hotellit tarjoavat hyvän mahdollisuuden tulla lentokentällä pidemmänkin matkan päästä. Lomalennot lähtevät usein aikaisin aamuyöllä, joten pitkältä tulevat joutuvat usein viettämään yön hotellissa ennen matkaa. Sama on myös paluumatkan kohdalla, jos lento saapuu myöhään yöllä lentokentälle ja kotimatkaa olisi vielä monta sataa kilometriä omalla autolla.

Helsinki-Vantaa lentokentän lähellä olevia hotelleja

Lentokentällä on muutama hotelli ja lähellä lentokenttää löytyy useampia hotelleja. Muutaman kilometrin päässä olevista hotelleista pääsee lentokenttäbussilla kentälle. Bussi on maksuton ja se lähtee terminaali 2 edestä laiturilta 11 ja terminaali 1 laiturilta 9. Myös lähibussit menevät esimerkiksi Vantaalla Tikkurilaan, josta löytyy hotelli juna-aseman vierestä. Matka juna-asemalta lentokentälle kestää bussilla noin 20 minuuttia ja bussi menee myös kauppakeskus Jumbon vierestä, joten matkalla voi poiketa vaikka ostoksille tai elokuviin sekä kylpylään viihdekeskus Flamingoon.

www.helsinki-vantaa.fi

Hotel Glo Helsinki Airport

Hotel Glo sijaitsee terminaalissa 2 palvelukerroksessa. Tästä hotellista löytyy 37 huonetta, baari ja pari saunaa. Saunoja voi käyttää myös ilman huonevarausta.

Hilton Helsinki-Vantaa Airport

Hilton on viiden tähden hotelli, josta löytyy 246 huonetta, ravintola, baari ja 350 hengen ballroom tai muunneltavia kokoushuoneita. Hotellista löytyy myös kuntosali liikuntaa kaipaaville. Hilton hotel sijaitsee noin sadan metrin päässä terminaali 2:sta

Bonus Inn Airport Hotel

Bonus Inn hotelli tarjoaa levähdyspaikan lentojen välille tai työpäivän lopuksi. 211 huonetta joihin kuuluu valoisa superior-huone ja pidempään majoittuville sopiva standard-huone, jossa on myös minikeittiö omien ruokien valmistukseen.

www.bonusinn.fi

Cumulus Airport lentokenttähotelli

Cumuluksen lentokenttähotelli sijaitsee muutaman kilometrin päässä Finavian lentokentästä. Sieltä löytyy kuntosali sekä autotalli ja monipuolinen kuntosali. Hotelliaamiainen huomioi myös lentoaikataulut, joka tuo mukavuutta vierailuun. Kokoustiloihin mahtuu neljä 16 hengen ryhmää ja kolme kuuden hengen ryhmää pienempiin huoneisiin. Hotellilta on maksuton lentokenttäkuljetus kentälle.

Rantasipi Airport lentokenttähotelli ja Congress Center

Rantasipin hotelli on valittu vuonna 2012 vuoden kokouspaikaksi. Rantasipi Congress Centerin uudistetuissa kokoustiloissa voi järjestää suurempiakin kokouksia. Tiloja on yhteensä 48 erilaista ja suurimpaan mahtuu jopa 650 henkilöä. Tiloissa onnistuu myös virtuaalikokoukset videoneuvottelulla, jos kaikki osallistujat eivät pääse paikan päälle. Kokousvieraille on myös maksuton autopaikoitus, johon mahtuu 550 autoa.

Kokousvieraille ja lomamatkailijoille löytyy hyvät ravintolat ja buffet ruokailu. á la Carte ravintola palvelee 18-23:30 välillä ja aamiainen alkaa jo 4:00 aikaisin lennoille lähtijöille.

Rantasipin Airport Vantaan hotellista pääsee myös helposti Flamingon kylpylään, joka on Rantasipin partneri. Kylpylästä löytyy lapsiperheille vesipuisto ja aikuisille tarkoitettu Spa ja Wellness puoli, jossa ikäraja on 20 vuotta. Päivisin palvelee Flamingo Day Spa.

Holiday Inn Helsinki-Vantaa Airport

Huoneita Holiday Inn Airport hotelissa on 280. Eritasoisist huoneista löytyy muun muassa Standard, Executive ja Junior Suite huoneita. Hotelli sijaitsee Kehä 3:n ja Helsinki-Vantaa lentokentän lähellä, joten molemmista matkat hotelliin ovat lyhyet. Ilmainen lentokenttäkuljetus ja hotellin edestä menevät lähibussit sekä autovuokraamo tarjoavat paljon mahdollisuuksia liikkumiselle. Hotellista löytyy kuntosali ja vaikka polkupyörä lainattavaksi ja maksuton internetyhteys kuuluu hotellin asukkaille. Autopaikka on majoituksen aikana maksutonta ja muuten esimerkiksi 35€/viikko eli autopaikka sopii vaikka halvaksi lentokenttäparkiksi viikon lomalla. Lähempänä lentokenttää autopaikka maksaa noin 50-60 euroa viikolta.

www.finland.holidayinn.com/hotellit/vantaa-airport/fi_FI/vantaa-airport

Sokos Hotel Vantaa

Sokos Hotel Vantaa sijaitsee juna-aseman vieressä Tikkurilassa. Sieltä pääsee lentokentälle Vantaan lähibussilla noin 15 minuutissa. Junayhteys Helsingin keskustaan vie noin 25 minuuttia ja junia lähtee arkisin todella usein jopa alle viiden minuutin välein ruuhka-aikoina. Sokos Hotel Vantaan yhteydessä toimii suosittu ravintola ja yökerho, jossa on Suomen huippuesiintyjiä ja orkestereita. Kokoustilat jopa 350 henkilölle ja viisi eri ravintolaa tarjoavat hyvän paikan kokouksille. Autoille löytyy paikoitustilaa hotellin autohallista, mutta se on maksullinen myös hotellin asiakkaille. Hotellilta on myös lyhyt matka tiedekeskus Heurekaan, joka on suosittu perheiden viihdepaikka.

kuva / booking.com

Leave a Comment

Previous post: