Goa Intia

Goa Intia matkat source: http://www.flickr.com/photos/pnp/1599260300/

Goa on upea lomakohde Intiassa. Se on Intian matkakohteista matkailijalle kaikkein paras, sillä se on riittävät pieni, jotta siihen pystyy tutustumaan viikon tai kahdenkin matkalla jo hyvin. Siellä voi tuntea olonsa kotoisaksi sillä siellä näkyy hyvin, että Goa on ollut Portugalin siirtomaa. Eurooppalaisuus on vahvasti läsnä muuten aasialaisessa kulttuurissa. Goassa on myös suvaitsevampi ilmapiiri kun muualla Intiassa. Goa on ollut 1960 –luvulla hippien suosituin lomakohde, mutta viimeisen kymmenen vuoden aikana siitä on tullut suosittu kohde kaikenikäisille ja kaikenlaisille matkailijoille.

Goassa on paljon kauniita eri uskontojen jumalille pystytettyjä temppeleitä, upeita hiekkarantoja ja hyviä ostosmahdollisuuksia. Hotellin voi valita joko upean hiekkarannan ääreltä Etelä-Goasta tai rannan ja paikallisen elämän yhdistävästä Pohjois-Goasta. 

Sää Goassa

Sää Goassa on aina lämmin. Paras aika on matkustaa sinne lokakuusta helmikuun, tällöin ei ole liian kuuma ja lämpö pysyy 30 asteen alemmalla puolen. Kesäkaudella Goalla on todella kuuma ja monsuunisateita tulee myös ajoittain.

Goan rannat

Etelä-Goassa on upea valkohiekkainen paratiisiranta, joka on pituudeltaan lähes 20 kilometriä. Pohjois-Goassa on myös ranta-alueita, joilla voi ottaa aurinkoa ja uida. Joissain rannan kohdissa vuokrataan aurinkotuoleja ja –varjoja. Rannoilla liikkuu myös paljon kaupustelijoita ja kulkevia eläimiä.

Ravintolat ja iltaelämä Goassa

Intialainen ruoka on todella vahvasti maustettua. Jos ei pidä siitä, on tarjolla myös kansainvälistä ruokaa. Intialaisia erikoisuuksia ovat kala- ja äyriäisruoat ja maukkaat ja maustetut kasvisruoat. Siellä on paljon katukeittiöitä ja myös hienompia ravintoloita. Etelä-Goassa ravintolat ovat suurimmaksi osaksi hotellien yhteydessä ja Pohjois-Goassa on paljon kaikenlaisia ravintoloita. Alkoholijuomista tarjolla on pääasiassa Goan omia juomia, kuten portviinejä, olutta, viskiä ja rommia. Iltaelämää on tarjolla paljon Pohjois-Goan baareissa, ravintoloissa ja pubeissa. Etelä-Goassa hotellit järjestävät illanviettoja asukkailleen.

Nähtävyydet ja retket

Old Goa on portugalilaisten rakentama metropoli, joka nykyään on täysin autioitunut. Panaji puolestaan on välimerellinen kaupunki, jossa kannattaa käydä. Anjunassa järjestetään keskiviikkoisin kirpputori ja keskiyön juhlat. Bondlan kasvitieteellinen puutarha ja eläintarha ovat kiinnostavia retkikohteita myös. Pondan temppelialueella kannattaa vierailla jos on kiinnostunut hindulaisuudesta.

Ostokset Goassa

Sekä Pohjois-, että Etelä-Goassa on monia pieniä kauppoja ja putiikkeja , joista voi tehdä ostoksia. Laajin ostosvalikoima on Panjimin kaupungissa noin 30 kilometrin päässä. Markkinoita järjestetään Mapusassa, Arponassa ja Anjunassa. Niissä kannattaa tinkiä ja siellä voi tehdä suuria löytöjä. Suosittuja ostoksia Goasta ovat muun muassa silkki, vaatteet puuesineet, itämaiset matot, hopea ja mausteet.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: