Eilat – kuin keidas aavikolla

Eilat matkat source: http://www.flickr.com/photos/liorshapira/3609247227/sizes/m/in/photostream/

Eilatin lomakohde tarjoaa matkailijoille aurinkoa, uintia ja jännittävää aavikkomaisemaa. Eilat sijaitsee Israelin eteläisimmässä kärjessä aivan lähellä Jordanian ja Egyptin rajoja. Upean kaupungin lisäksi Eilatin vetonaulana ovat lähistöllä olevat tärkeät nähtävyydet kuten esimerkiksi monet Jerusalemin uskonnolliset kohteet.  Eilat on myös eräs maailman suosituimmista sukelluslomakohteista.

Eilatin sydän on kaunis ja pitkä rantakatu, joka on täynnä ravintoloita ja baareja. Illan hämärtyessä rantakatu herää eloon ja ihmiset kerääntyvät nauttimaan hyvästä ruoasta ja hyvästä paikallisesta viinistä.

Uniikkeja retkikohteita

Jos matkustaa Eilatiin lomalle, niin ei kannata jättää käyttämättä tilaisuutta vierailla Jerusalemissa. Jerusalem on kristinuskon keskus ja siellä voi käydä monessa paikassa, jotka ovat meille tuttuja uskonnon tunneilta. Suosittuja vierailukohteita ovat Getsemane, Öljymäki ja Kalliotemppeli. Kuollut meri on mielenkiintoinen kokemus ja se on varmasti maailman eriskummallisin järvi. Siellä ei uida, vaan siellä voi kellua kuin korkki ja esimerkiksi kättään ei saa upotetuksi meren pinnan alle vaikka kuinka yrittäisi. Tuntuu kuin kelluisi kymmenien metrien paksuisten suolakerrosten päällä. Eilatista on mahdollista tehdä myös retki Jordanian puolelle kuuluisaan kalliokaupunki Petraan, joka on kokonaan louhittu kallioon.

Upeita hiekkarantoja ja aktiviteetteja

Eilatissa on paljon toinen toistaan hienompia uimarantoja. Rannoilla on hyvät vesiurheilumahdollisuudet, siellä voi harrastaa niin vesihiihtoa kuin surffausta ja vesijet-ajeluakin. Snorklaus ja sukellus ovat myös suosittuja harrastuksia Eilatissa, sillä Punaisen meren vedenalainen elämä on todella värikästä. Eilatin koralliriutta on maailman pohjoisin riutta ja se on tunnettu sukeltajien keskuudessa ympäri maailman. Dolphin Reef on upea paikka, jossa voi uida delfiinien seassa tai sitten seurata delfiinien elämää pitkiltä laitureilta käsin. Eilatissa voi myös harrastaa monia urheilulajeja, kuten tennistä ja squashia.

Eilatin ostosmahdollisuudet

Eilatissa on hyvät ostosmahdollisuudet. Siellä myydään niin paikallisia tuotteita kuin muotivaatteitakin. Hinnat ovat suomalaisittain edulliset.

Huvielämä Eilatissa

Eilatissa on vilkas yöelämä. Siellä on baareja sekä discoja. Kaikkein vilkkainta on pyhäpäivinä, kun israelilaiset itse tulevan juhlimaan Eilatiin. Eilatissa on myös monia elokuvateattereita.

Sää Eilatissa

Eilatissa päivälämpötila on ympäri vuoden yli + 20 astetta ja pilviä ei ole taivaalla juuri koskaan. Useimmiten on aurinkoista ja kuivaa, mutta syyskuussa ja lokakuussa saattaa tulla paikallisia sadekuuroja. Kesäkaudella Eilatissa on erittäin kuuma ja lämpötila nousee usein yli + 30 asteeseen.

Matkat Eilatiin

Suomesta pääsee Eilatiin lomalle helposti ja edullisesti pakettimatkalla. Katso Eilatin matkat tästä:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: