Italia Capri

Capri Italia source:http://www.flickr.com/photos/flynnwynn/34543404/

Italian Capri on ylellinen ja ainutlaatuinen lomakohde. Se on itse asiassa yksi Euroopan perinteikkäimmistä lomakohteista. Capri sopii lomakohteeksi kaikille, jotka pitävät merestä, upeista maisemista, hyvästä ruoasta ja romantiikasta. Caprilla lomailussa on myös hitunen glamouriakin.

Vuoristo Caprilla on smaragdinvihreä ja meri välkehtii sinisenä. Saarella on paljon ylellisiä putiikkeja ja laadukkaita ravintoloita ja kahviloita. Capri sijaitsee vain alle tunnin mittaisen merimatkan päässä Napolin miljoonakaupungista, mutta tunnelma on täysin erilainen Caprilla kuin Napolissa. Capri herättää romanttisia mielikuvia ja saari todella vastaa tuota mielikuvaa. Jylhät vuoret nousevat merestä ja pienet kylät vuoristossa ovat vastustamattoman kauniita.

Ennen kuin matkailijat rantautuivat Caprille, Capri oli Italian luostarielämän keskus. 1800-luvulla sinne matkustivat taiteilijat ja kirjailija etsimään inspiraatiota. Ja heidän perässään 1950-luvulta alkaen Amerikan ja Euroopan jetset matkusti lomailemaan Caprille. Muun muassa saarella ovat lomailleet Grace Kelly ja Greta Garbo. Nykyään muun muassa Mariah Careyllä on Caprilla oma huvila.

Caprin kylässä kokoontumispaikka on La Piazzetan aukio. Siellä on paljon upeita putiikkeja, joista löytyy tavallisten matkamuistojen lisäksi myös Pradaa ja Guccia. Suosittu lomakohde Caprin saarella on myös Anacapri, joka sijaitsee Caprin länsipuolella olevilla kukkuloilla. Siellä on paljon rauhallisia kujia ja ihania romanttisia ravintoloita.

Caprilla on paljon rantoja, sekä hiekka- että kalliorantoja. Suosituimpia rantoja ovat Bagno di Tibero ja Faro.

Caprin kuuluisin nähtävyys on Villa San Michele, joka on ruotsalaisen lääkäri Axel Munthesin tekemä. Se on palatsimainen rakennus, jossa on upea terassimainen puutarha huikeine näkymineen Napolinlahdelle.

Finnmatkojen Caprin loman voi halutessaan yhdistää lomaan Sorrentossa tai Terracinassa.

{ 1 trackback }

Rooma – Nähtävyyksien kaupunki - matkat - lomat - lennot Matkasivusto - etumatka.com
January 29, 2010 at 3:42 pm

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: