Italia Ischia

Ischia Italia source:http://www.flickr.com/photos/7965295@N06/502543437/

Ischia on ihastuttava tuliperäinen saari Italiassa, joka houkuttelee matkailijoita upeilla vuoristomaisemillaan, ihanilla rannoillaan sekä kuumilla lähteillään. Ischian saari sijaitsee ihan Napolin ulkopuolella ja myös lähellä Caprin saarta. Ischia on hieman Capria suurempi ja vilkkaampi saari ja paljon edullisempi.  Sinne matkailevat italialaiset itse sekä myös muut eurooppalaiset.

Ischian kaupunki

Ischian kaupunki on Ischian saaren pääkaupunki. Siellä sijaitsee suurin osa hotelleista. Kaupunki on todella viehättävä ja se ulottuu aina ympyränmuotoisesta satamasta Ischia Ponten kaupunginosaan saakka. Ischiassa on paljon ihastuttavia kävelykatuja, katukahviloita, pikkukauppoja ja viihtyisiä aukioita, piazzoja. Ischiassa järjestetään myös useita kulttuuritapahtumia, joista tunnetuimmat lienevät ruoka ja viinifestivaalit heinäkuussa.

Rannat Ischialla

Ischiassa on paljon rantoja, sillä sen rannikko on noin 37 kilometriä pitkä. Rannat ovat monenlaisia. Tarjolla on hienohiekkaisia rantoja, sorarantoja ja laavakivirantoja. Ischian keskustassa sijaitsevat suositut rannat Spiaggia dei Pescatori ja Spiaggia Mandra, joissa molemmissa on sekä maksullisia lidoja, että maksuttomia kohtia joissa voi ottaa aurinkoa omalla pyyhkeellä.

Ischian Nähtävyydet

Ischian suurin nähtävyys on Castello Aragonian linna, joka sijaitsee kallion päällä aivan keskustassa. Se on peräisin 1400-luvulta ja sen korkein kohta ulottuu jopa 100 metriä meren pinnan yläpuolelle. Ischian länsirannikolla Forion kaupungissa sijaitsee toinen mielenkiintoinen nähtävyys, La Mortellan kaunis kasvitieteellinen puutarha. Siellä on William Waltonin, joka oli englantilainen säveltämä, tekemiä taidokkaita kukkaistutuksia, ihania lehtoja ja upea merinäköala.

Kylpyläkulttuuri

Ishiassa on erittäin paljon kylpylöitä, joilla on todella historialliset perinteet. Hoidoissa käytettävää ischia-savea on käytetty vuosisatojen ajan erilaisiin vaivoihin kuten reumaan ja ruoansulatusvaivoihin. Lisäksi siellä olevista tulivuoren kuumista lähteistä saadaan erikoislaatuista vettä, jota myös käytetään hyödyksi kylpylähoidoissa.

 

{ 1 trackback }

Rooma – Nähtävyyksien kaupunki - matkat - lomat - lennot Matkasivusto - etumatka.com
January 29, 2010 at 3:44 pm

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: