Italia – Italian matkat ja lomakohteet

Rooma Italia Colosseum source:http://www.flickr.com/photos/yeowatzup/324474520/

Italia on tunnettu lomakohde, johon kesällä matkustaa suuri joukko matkailijoita. Keskikesällä voi suosituimmissa matkakohteissa olla jonkun verran tungosta, mutta jos haluaa vähän rauhallisempaa, niin kannattaa Italian reissuun lähteä jo kesäkuussa. Silloin ilmakaan ei ole vielä tukahduttavan kuuma. Italiassa on monia suosittuja lomakohteita, kuten Rooma, Toscana, Sisilia ja Sardinia, joista varmasti jokaiselle löytyy se omin vaihtoehto.

Rooma

Rooma on lomakohteiden ikuinen klassikko, jossa jokaisen kannattaa joskus käydä sen ainutlaatuisen kulttuurisen tarjonnan takia. Upeiden monumenttien lisäksi Roomassa on paljon muutakin. Siellä on upeita aukioita kauniine suihkulähteineen, viehättäviä pikkukujia, upeita barokkikirkkoja ja ihastuttavia katukahviloita. Rooma Italia source:http://www.flickr.com/photos/gmacorig/327526960/Rooma ei nuku koskaan ja siellä on valtavasti nähtävää ja tekemistä. Se on myös muodin mekka ja sieltä löytyy varmasti muodin viimeistä huippua muun muassa Armanin, Cuccin ja Louis Vuttonin liikkeistä. Tarjolla on myös edullisempia vaatteita muun muassa Via del Coursoun muotiliikkeissä, joissa tarjolla on tuntemattomampien suunnittelijoiden vaatteita.

Roomaan lentämällä ja siitä edelleen autolla tai matkatoimiston kuljetuksella pääsee seuraaviin suosittuihin Italian matkakohteisiin : Ladispoliin, Sorrentoon, Terracinaan ja Toscanaan. Roomasta pääsee myös laivalla Caprin tai Ischian saarille.

Ladispoli

Ladispoli on ihana rantalomakohde vain 50 minuutin junamatkan päässä Roomasta. Ladispolissa on kauniit rannat ja paljon ravintoloita ja kahviloita. Se sopii loistavasti matkakohteeksi sellaisille, jotka tahtovat lomailla rantalomakohteessa, mutta haluavat vierailla Roomassa muutamana lomapäivänään.

Sorrento

Sorrento on varmasti yksi maailman romanttisimmista kaupungeista. Se on rakennettu kukkulalle Napolinlahdelle ja sieltä avautuvat upeat maisemat Caprille ja Vesuviukselle. Siellä on viehättävää pikkukaupunkitunnelmaa ja se sopii lomakohteeksi vastavihityille, kulttuuri-ihmisille tai esteetikoille, jotka haluavat että kaikkialla on kaunista. Pienet kujat, holvikaaret, piazzat ja kukkaistutukset ovat vertaansa vailla Sorrentossa.

Terracina

Terracina on rantalomakohde, joka on todella monipuolinen. Ranta on leveä, hienohiekkainen, matalasti syvenevä  ja aurinkovarjot on järjestetty rannalle kauniisti aaltojen muotoon. Lomailijat Terracinassa ovat pääasiassa italialaisia. Siellä on upean rannan lisäksi paljon ravintoloita, kahviloita ja jäätelöbaareja. Terracina sopii erinomaisesti lomakohteeksi lapsiperheille.

Toscana

Toscana Italia source:http://www.flickr.com/photos/toprural/3384547847/Toscanan maisemat ovat varmasti Euroopan upeampia. Maasto on kumpuilevaa ja siellä on paljon kauniita oliivilehtoja ja upeita viinitarhoja. Siellä on muurien ympäröimä pieni keskiaikainen kaupunki, jossa on todella viehättävä tunnelma. Toscanassa kannattaa vuokrata auto, koska ilman autoa ei siellä oikein pärjää. Toscana on suosittu viinin ystävien lomakohde, sillä siellä voi majoittua halutessaan jollekin viinitilalle ja osallistua tilan järjestämiin viinimaistajaisiin tai esimerkiksi Toscanalaisen keittiön ruokakursseille.

Caprin saari

Caprin saari on todella kaunis ja se on tunnettu jo sadan vuoden ajan siitä, että se on jetsetin suosima lomailusaari. Siellä kaikki on hyvin hienostunutta ja tyylikästä ja luksus näkyy kaikkialla. Meri on smaragdinvihreä ja se muodostaa kauniin kontrastin jyrkän kallionseinämän kanssa. Ravintolat, kaupat ja kahvilat ovat myös todella ylellisiä.

Ischian saari

Ischian saari on myös maisemiltaan erittäin kaunis, tuliperäinen ja vehreä. Vuoristot ovat upeita ja siellä on mielenkiintoisia kuumia lähteitä. Hintataso on paljon edullisempi kuin naapurisaarella Caprilla. Ischiassa on paljon ihania pikkukaupunkeja, joissa on toinen toistaan viehättävämpi tunnelma.

Sisilia

Sisilia Taormina Italia source:http://www.flickr.com/photos/34409164@N06/3827510410/Sisilia on Välimeren suurin saari ja tarjoaa lomailijoilleen mukavaa lomailua Sisilialaisessa aidossa ympäristössä. Siellä on herkullista ruokaa, kauniita hiekkarantoja ja kulttuurisesti tärkeitä nähtävyyksiä.

Cefalu

Cefalu on keskiaikainen kaupunki ja kulttuurisesti erittäin tärkeä. Kulttuurin ystävä löytää täältä paljon katseltavaa, sillä kulttuuri monumentteja on lähes jokaisessa kadunkulmassa. Aivan kaupungin keskellä on hieno uimaranta.

Giardini-Naxos

Giardini-Naxos on Sisilian suosituin lomakohde. Siellä on kaunis ranta ja ystävällisiä ihmisiä. Giardini-Naxoksella voi rantalomailla aidossa sisilialaisessa tunnelmassa sisilialaisen arjen ollessa koko ajan läsnä. Ravintoloita ja kahviloita on todella paljon ja tunnelma on erittäin välitön.

Letojanni

Letojanni on pikkukaupunki, jossa on viehättävä tunnelma. Tänne kannattaa matkustaa jos on kala- ja äyriäisruokien ystävä, sillä täällä on saaren parhaimmat kalaravintolat.

Syrakusa

Syrakusan kaupunki on osa Unescon maailmanperintölistaa. Se sijaitsee aivan Sisilian itärannikolla kielimäisellä niemellä. Syrakusan kaupunki henkii historiaa ja siellä on paljon kauniita keskiaikaisia rakennuksia ja arkeologisia löytöjä. Siellä on myös ravintoloita, kahviloita, jäätelöbaareja ja viehättäviä kivirantoja, joista voi pulahtaa mereen uimaan.

Taormina

Taormina on ihana romanttinen pikkukaupunki, joka sijaitsee kallion päällä. Siellä on todella ainutlaatuinen tunnelma. Kujat ovat pieniä ja siellä täällä on ihania pieniä aukioita, joissa on ravintoloita ja kahviloita. Alas rannalle pääsee Taorminasta vaijerihissillä, josta on upeat näkymät alas merelle.

Sardinia

Sardinia Italia source:http://www.flickr.com/photos/giannisl/3409627038/Sardinia on Välimeren toiseksi suurin saari. Siellä on kauniita maisemia: oliivilehtoja, viljapeltoja ja upeita pitkiä rantoja.

Alghero

Alghero on ihana kaupunki ja siellä on upeat rannat sekä paljon ravintoloita. Kaupunkia ympäröivät keskiaiset muurit, jotka antavat Algherolle ainutlaatuisen tunnelman.

Ponto Conte

Ponto Conte on rauhallinen ja erittäin luonnonkaunis kaupunki. Siellä voi todella rentoutua ja se sopii kohteeksi rentouttavan ja romanttisen loman viettäjille. Algheron huvitukset ovat kuitenkin lähietäisyydellä.

{ 1 comment… read it below or add one }

eero heinonen July 15, 2011 at 1:09 pm

laivalla Roomasta -Caprille ?

miten laivalla matkustetaan caprille aikataulu? mistä? hinta?

olen menossa elokuussa Roomaan ko. matka kinnostaisi

kiitos

Leave a Comment

Previous post:

Next post: