Italia Ladispoli – rantaloma Roomassa

Ladispoli Rooma Italia rannat source:http://www.flickr.com/photos/trippiit/2207190034/

Ladispoli on Rooman ikioma rantalomakohde, sillä se sijaitsee vain 40 kilometrin päässä Rooman kaupungista. Se on todella viihtyisä kohde, jossa on kaunis tummahiekkainen laavaranta, pitkä rantakatu ja paljon ravintoloita. Mikä parasta niin Roomaan pääsee päiväretkelle näppärästi noin 50 minuutin junamatkalla. Päivälippu maksaa vain noin 7 euroa. Kohde sopii loistavasti niille matkaajille, jotka haluavat yhdistää Rooman kulttuurisen annin rentouttavaan rantalomaan.

Ladispoli on erittäin klassinen italialainen lomakohde, jonne paikallisetkin tulevat rentoutumaan rannoille ja nauttimaan auringonlaskuista sekä pitkistä illallisista viihtyisissä ravintoloissa. Rannoilla on sekä maksullisia lidoja, joissa pieneen pääsymaksuun kuuluvat rantapeti ja varjo sekä suihkujen ja pukuhuoneiden vapaa käyttö sekä maksuttomia rantakaistaleita, joissa voi loikoilla oman alustansa päällä.

Ladispoli on historiallinen paikka, sillä jo keskiajalla roomalaiset ovat käyneet kylpemässä Ladispolissa. Siellä on monia historiallisia nähtävyyksiä, muun muassa Castello Odescalchin linna, joka on peräisin 1400-luvulta. Toinen tunnettu nähtävyys on jyhkeä Torre Flavian puolustustorni.

Ladispolia voi lämpimästi suositella Roomasta kiinnostuneille matkaajille, jotka eivät kuitenkaan halua asua pääkaupungin vilinässä, mutta haluavat käydä tutustumassa siihen ja muutoin nauttia rantalomasta.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: