Rooma – Nähtävyyksien kaupunki

Rooma Italia matkat source:http://www.flickr.com/photos/pensiero/101233448/

Tervetuloa Rooman ikuiseen kaupunkiin! Roomassa on paljon nähtävää. Vaikka Roomassa viettäisi kokonaisen kuukauden vain nähtävyyksiä katsellen, niin ei silti olisi edes nähnyt kaikkea. Rooman tunnetuimmat nähtävyydet ovat Espanjalaiset portaat, Pietarinkirkko, Sikstuksen kappeli, Colosseum, Pantheonin temppeli ja Vatikaanin valtio. Siellä on myös paljon paljon muita. Itse asiassa melkein jokaisessa kadunkulmassa Roomassa on joku muisto roomalaisilta ajoilta. Se voi olla pilari, marmoria tai kokonainen temppeli.

Kuuluisien nähtävyyksien lisäksi Rooma on erittäin romanttinen ja kaunis kaupunki. Siellä on ihania pieniä kujia, kauniita barokkikirkkoja ja viehättäviä katukahviloita, joihin voi istahtaa katselemaan ihmisvilinää ja nauttimaan vaikka kupillisen cappuccinoa. Torit eli piazzat kauniine suihkulähteineen ja kukkaistutuksineen ovat myös erittäin kauniita.

Roomalaiset ihmiset ovat erittäin muotitietoisia ja Roomaa voi kutsua myös muodin Mekaksi. Siellä on Louis Vuttonin ja Armanin liikkeitä, joiden hinnat ovat tähtitieteellisiä. Siellä on kuitenkin myös paljon edullisia vaateliikkeitä, joissa myydään paikallisten taitavien, mutta ei vielä niin kuuluisien suunnittelijoiden vaatteita. Näitä liikkeitä sijaitsee paljon Via del Corson ostoskaduilla. Kalliimmat huippuliikkeet sijaitsevat Espanjalaisten portaiden läheisyydessä. Shoppailijoiden kannattaa mennä Roomaan heinäkuisten alennusmyyntien aikaan, sillä silloin sieltä voi tehdä paljon uskomattoman edullisia löytöjä.

Rooman iltaelämä on vilkasta. Kun aurinko laskee illalla, niin kahvilat ja ravintolat kutsuvat ihmisiä nautiskelemaan. Italialainen ruoka on vertaansa vailla. Erityisesti kannattaa käydä Trasteveren trattorioissa ja osterioissa. Italialaisia viinejä kannattaa myös nauttia paikan päällä, sillä ne ovat erittäin laadukkaita ja edullisia.

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: