Alghero on Sardinian helmi

Sardinia Italia matkat source: http://www.flickr.com/photos/comunicati/3839015689/

Sardinia on Välimeren toiseksi suurin saari ja kuuluu Italialle. Siellä on mukavaa nauttia lomasta ja siellä pääsee hyvin käsiksi paikalliseen italialaiseen elämään. Sardinia on todella vehreä ja se houkuttelee matkailijoita upeilla rannoillaan, oliivilehdoillaan ja viljapelloillaan.

Alghero

Alghero on Sardinian paras matkailukohde. Siellä on ihanat rannat ja paljon elämää, josta on mukavaa päästä osalliseksi. Algherolla on historiallinen menneisyys ja siitä ovat vieläkin muistona keskiaikaiset muurit kaupungin ympärillä. Se antaa Algherolle todella omaleimaisen tunnelman. Algheron vanha kaupunki ihastuttaa pienillä kujillaan ja sievillä rakennuksillaan. Siellä on paljon taidegallerioita, putiikkeja ja jäätelöbaareja, joista voi ostaa ihanaa italialaista gelatia. Lidon kaupunginosa on uudempi ja useimmat hotellit sijaitsevat siellä aivan Lidon rannan reunustalla. Rantakatu on pitkä ja palmujen reunustama ja se jatkuu vanhasta kaupungista aina Maria Pian valkohiekkaiselle unelmarannalle saakka. Lidon rantakatu on kuin luotu rauhalliseen käyskentelyyn ja lomasta nauttimiseen.

Algheron rannat

Rannat Algherossa ovat erittäin matalia, hienohiekkaisia ja lapsille hyvin soveltuvia. Rannan vierustalla on monia ravintoloita ja baareja, joihin voi halutessaan mennä varjoon nauttimaan virvokkeita tai lounasta. Maria Pian ranta soveltuu myös erinomaisesti lapsille ja se on todella kaunis, koska hiekka on niin valkoista ja vesi turkoosia. Maria Pian rannalla on sellainen hauska erikoisuus, että rannassa kasvaa pinjametsikkö ja pinjojen suojaan on mukavaa mennä välillä varjoon paahtavalta auringolta.

Ruoka ja ravintolat

Sardiniassa on aivan ihanaa ruokaa ja siellä on lupa herkutella! Illallista nautitaan pitkän kaavan mukaan ja italialainen ruoka on niin maukasta. Sardinian pääruoka-aineita ovat kala ja äyriäiset ja saaren erikoisuutena mainittakoon sinisimpukat valkoviinikastikkeessa ja grillatut jättikatkaravut. Niitä kannattaa ehdottomasti maistaa. Ja ruokajuomaksi kannattaa ottaa jotain italialaista hyvää paikallista viiniä. Algherossa on paljon ravintoloita aina viehättävistä ihanan tuoksuisista creperieistä pizzerioihin, trattorioihin ja ristoranteihin. Voi miettiä haluaako syödä nopeasti vai hitaasti monen ruokalajin verran. Piazza Suliksen ympärillä on vilkasta iltaisin ja ihmiset istuvat iltaa baareissa ja ravintoloissa. Kun menee kaupungin ulkopuolelle, niin siellä on discoja joissa voi tanssia tähtitaivaan alla aina auringon nousuun saakka. Kuljetus takaisin kannattaa järjestää etukäteen ja taksikyyti on aika hintavaa.

Retkikohteet Sardiniassa

Neptunuksen tippukiviluolat ovat ihana käyntikohde. Niiden upeisiin maisemiin pääsee mereltä tunnelia pitkin ja Algheron satamasta menee laivoja sinne. Tälle retkelle voi lähteä laivakyydillä omin päin tai sitten matkatoimiston järjestämällä retkellä. Sella&Moscan viinitila on mukava käyntikohde viininystäville. Siellä pääsee tutustumaan paikalliseen viinin viljelyyn ja maistelemaan heidän tuotteitaan. Kotimaassakin on mukavaa maistella viiniä jonka alkuperä on tuttu ja jonka valmistusta on nähnyt. Naapurisaarelle Korsikalle voi lähteä laivaretkelle. Korsikaa kutsutaan kauneuden saareksi ja siellä on todella kauniita maisemia. Auton vuokrausta voi myös ehdottomasti suositella, sillä autolla pääsee näppärästi ympäri saarta ja pystyy näkemään enemmän. Sardiniassa on paljon agriturismo-maatiloja, joihin opastavat teiden varsilla olevat kyltit. Maatilat tutustuttavat toimintaansa ja myyvät matkailijoille omia tuotteitaan. Sardinian kaunein ranta La Pelosa sijaitsee Sardinian luoteiskärjessä ja on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka kristallinkirkkaine vesineen ja vitivalkoisine hiekkoineen.

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: