Sisilian lomakohteet Giardini-Naxos ja Taormina

Sisilia Italia Matkat source: http://www.flickr.com/photos/hetan_hunt13/378348311/

Sisilia on Välimeren suurin saari ja todella omaleimainen italialainen lomakohde. Sisiliassa on kaksi suosittua lomakohdetta Giardini-Naxos ja Taormina. Molemmat ovat aivan ihania lomakohteita ja ne tarjoavat upeita sisilialaisia elämyksiä matkailijoille.

Giardini-Naxos

Giardini-Naxos on viihtyisä pikkukaupunki, jossa sisilialaiset elävät omaa elämäänsä niin kuin ovat eläneet satojen vuosien ajan. Sisiliassa ei välttämättä tule toimeen englannin tai edes italian kielellä, sillä paikallinen vanhempi väestö puhuu sisiliaa, joka on sekoitus espanjaa, latinaa, arabiaa ja ranskaa. Naxoksen lahdella on paljon turistiveneitä ja kalastusaluksia ja ranta on todella vilkas. Auringon laskiessa Etna-tulivuoren taakse ranta värjäytyy kellanpunaiseksi ja tunnelma on ihastuttava. Kun pimeys on laskeutunut vuoren huipulla tuikkivat Taorminan ja Castelmolan valot. Niitä ihaillessa on mukavaa nauttia illallista rannan tunnelmallisessa ravintolassa ja maistella vaikka paikallista viiniä tai grappaa.

Giardini-Naxoksella on paljon ravintoloita, kauppoja ja herkkupuoteja ja jäätelöbaareja. Giardini-Naxos koostuu kahdesta osasta. Naxoksen rannalla olevat hotellit ovat lähellä paikallista elämää ja paikallisväestöä. Eteläpuolella Recanatin luonnonrannan vierellä puolestaan on moderni hotellialue hienoine palmuineen ja huvittelupaikkoineen.

Taormina

Taormina on ihastuttava sisilialainen kaupunki itäisellä rannikolla. Taorminassa lomailee italialaisen seurapiirin kerma ja on lomaillut jo satojen vuosien ajan aina aristokraattien ajoista lähtien. Taorminassa on todella kaunista, siellä on pieniä italialaisia terassikahviloita ja pieniä kujia, joissa on tunnelmallisia putiikkeja. Näköalat ovat huimaavat. Corso Umberto kävelykadulla on paljon ylellisiä liikkeitä ja ravintoloita. Taorminan suurin nähtävyys ovat yli 2000 vuotta vanhat rauniot, jotka kuuluivat ennen suurelle amfiteatterille. Siellä järjestetään aina elokuisin suuret klassisen musiikin festivaalit. Taormina sijaitsee vuorella, mutta sieltä pääsee rannalle vuoristohissillä. Hissi kulkee vaijeria pitkin upeissa maisemissa ja näkymät ovat unohtumattomat. Hissi vie Mazzaroon, jossa on pikkukivirantoja. Jos haluaa suuremmille hiekkarannoille, niin minibussilla voi jatkaa tästä eteenpäin. Useat rantayrittäjät hakevat myös suoraan hotelleilta asiakkaita rannoilleen minibusseilla, joka on todella kätevä tapa päästä merenrantaan.

Nähtävyydet Sisiliassa

Ehdottomasti tärkein nähtävyys Sisiliassa on Etnan tulivuori. Sinne järjestetään valmiita päiväretkiä. Etna sijaitsee Sisilian itärannikolla ja se on 3350 metriä korkea ja Euroopan suurin tulivuori. Se on aiheuttanut paljon tuhoja elämänsä aikana ja on kaikessa pelottavuudessaankin upea nähtävyys. Tulivuorelle pääsee köysiradalla ja siellä on kesälläkin erittäin kylmä, joten toppatakin saa lainaksi paikan päältä. Etnalla myydään monia matkamuistoja ja siellä voi maistaa fueco del etnaa, joka on makeaa punaista alkoholijuomaa.

Strombolin tulivuorisaari on mielenkiintoinen retkikohde, sinne pääsee venekyydillä.

Ruoka ja ravintolat Sisiliassa

Sisiliassa saa aivan ihanaa ruokaa. Italia on viime vuosina kohonnut yhdeksi maailman arvostetuimmista keittiöistä. Ihmiset ovat oppineet, että italialainen ruoka on paljon muutakin kuin pizzaa ja pastaa. Muun muassa erilaiset antipastot ovat saavuttaneet Suomessakin huippusuosion ja missäpäs muualla kuin Italiassa ne maistuisivat paremmalle. Sisilialaisessa keittiössä korostuu merenherkkujen merkitys, kalaa ja äyriäisiä valmistetaan ruoaksi monella tapaa. Sekä Giardini-Naxoksessa että Taorminassa on valtavasti hyviä ruokaravintoloita, joista voi vain valita itselleen mieluisimman.

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: