Sorrento – Italian matkat

Sorrento Italia matkat source:http://www.flickr.com/photos/bordignon/4305565957/

Sorrento on esteetikon toivelomakohde. Siellä kaikki on niin kaunista. Sorrento on yksi romanttisimmista kaupungeista Italiassa ja soveltuu kohteeksi vastavihityille, kulttuurista kiinnostuneille tai kaunista ympäristöä toivoville matkaajille. Jo sadan vuoden ajan Sorrento on ollut yksi Italian suosituimmista matkakohteista ja sen lumo on vieläkin tallella.

Sorrentossa lomaan kuuluvat kävelyt romanttisilla kujilla, joissa on portaikkoja, holvikaaria ja toinen toistaan upeampia kukkaistutuksia. Keskustorilla Piazza Tassolla on monia viehättäviä kahviloita, joihin voi piipahtaa nauttimaan kupillisen cappuccinoa jonkun ihanan leivoksen kera. Siellä on myös upeita muotiliikkeitä, joten shoppailijatkin varmasti innostuvat. Iltaelämä on virkeää ja kaupungissa on myös muutama disco. Herkkukaupoissa vieraileminen ja herkkujen maisteleminen kuuluvat myös ehdottomasti Sorrenton lomaan.

Sorrentossa ei ole varsinaisia rantoja, vaan aurinkoa otetaan laitureilla, joissa on viehättävät vanhanaikaiset pukukopit. Lämpötila on kesäkaudella mukavan lämmin ja merestä voi nauttia täysin siemauksin.

Sorrentosta kannattaa tehdä retkiä ympäristöön, sillä siellä on erittäin paljon nähtävää. Muun muassa Caprin kuuluisalle jetset saarelle tehdään retkiä. Ylöskaivettu muinainen Pompejin kaupunki on myös mielenkiintoinen retkikohde. Pompeji hautautui tulivuoren purkauksen johdosta tuhkaan vuonna 79 ennen ajanlaskun alkua. Vesuviuksen tulivuorelle tehdään myös retkiä, se on jännittävä ja mielenkiintoinen kokemus.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: