Terracina – Italian matkat

Terracina Italia source:http://www.flickr.com/photos/macorig/2735196934/

Terracina on ihastuttava perheille sopiva lomakohde Italiassa. Sen ranta on sanoinkuvaamattoman upea ja aurinkovarjot on järjestetty rannalle kauniisti aaltojen muotoon. Tämä on se ranta, joka useimmissa Italian rantapostikorteissa on valokuvattu. Ranta jatkuu silmänkantamattomiin ja se on matalaa ja lapsille hyvin sopiva.

Terracinassa lomailee pääosin italialaisia matkailijoita. Siellä on paljon ravintoloita, kahviloita ja baareja, mutta iltaelämä ei ole kovin vilkasta. Ravintolat ovat erikoistuneet kala- ja äyriäisruokiin, sillä joka aamu kalastajat tuovat saaliinsa suoraan Terracinan satamaan. Ruokakulttuurista pääsee Terracinassa todella nauttimaan. Paikalliset viinit ovat myös aivan loistavia. Niitä kannattaa ostaa myös ostaa kotiin tuliaisiksi.

Kaiken kaikkiaan Terracina on erittäin monipuolinen lomakohde. Siellä on mukavaa ravintolakulttuuria, kauniita maisemia, ihanat rannat, hyvät ostosmahdollisuudet ja myös historiallista nähtävää. Muun muassa Terracinan tuomiokirkko on kuuluisa nähtävyys. Se on rakennettu vuonna 1079 roomalaisen temppelin raunioille. Kirkon lähellä on toinen historiallinen nähtävyys Via Appia, jota pitkin roomalaiset menivät sotaretkilleen. Nämä katukivat ovat olleet paikoillaan aina 300-luvulta ennen ajanlaskun alkua saakka.

Terracinasta kannattaa lähteä retkille lähiympäristöön, sillä vain lyhyen matkan päässä sijaitsevat monet Italian upeimmista nähtävyyksistä. Esimerkiksi Napolin kaupunki sekä Caprin saari ovat upeita retkikohteita aivan lähellä Terracinaa. Roomaan tehdään matkatoimiston puolesta järjestettyjä retkiä niin kuin myös Pompeijin historialliseen ylöskaivettuun kaupunkiin. Ponzan viehättävälle pikkusaarelle tehdään myös Terracinasta laivaretkiä ja siellä on kameralle todellista tarvetta, sillä niin kaunista siellä on.

Terracinaan pääsee lentämällä Roomaan.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: