Toscana Italia

Tosacana Italia matkat source:http://www.flickr.com/photos/frengo/470951416/

Toscana on kaunis alue Italiassa. Siellä on kauniita kukkuloita joilla on upeita oliivilehtoja ja viinitiloja. Tiet mutkittelevat kauniissa maisemissa ohi sypressien ja laventeliniittyjen. Keskiaikainen kaupunki sijaitsee muurien ympäröimänä ja siellä on ihastuttavia tunnelmallisia piazzoja, joissa on viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita. Toscanan keittiön herkut ovat vertaansa vailla. Toscana on todellinen kulinaristin mekka. Sen lisäksi että siellä voi tutustua laadultaan erinomaisiin viineihin, siellä voi myös maistella äärettömän herkullista ruokaa.

Toscanassa on paljon hienoja retkikohteita. Yksi kauneimmista on Firenze upeine siltoineen, palatseineen ja renessanssin aikaisine kirkkoineen. Uffizin taidegalleriassa voi nähdä aidon Leonardo da Vincin tai Rembrandtin taideteoksen. Viinin ystävälle retket Chiantin tai Montepulcianon viinialueille ovat elämyksiä.

Toscanan ehkä kaunein rantalomakohde on Castiglione della Pescaia. Siellä on kaunis vanha kaupunki, jonka kujat johtavat vuoren rinteen päällä olevaan vanhaan linnaan. Rauhallisella pääkadulla on vieri vieressä jäätelöbaareja ja katukahviloita. Kanavassa on parkissa viehättäviä pieniä veneitä.

Toscana sopii lomakohteeksi niille, jotka haluavat rentoutua upeassa ympäristössä. Hotelleja on tarjolla useita erilaisia. Viinin ystävät voivat majoittua vaikkapa jollakin viinitilalla. Usein hotelleissa järjestetään italialaisen ruoanlaiton kursseja sekä viininmaistajaisia.

Toscanaan pääsee lentämällä Roomaan ja siitä edelleen kätevimmin vuokra-autolla.

{ 1 trackback }

Talo Italiasta – Vuokraa unelmiesi talo Italiasta! - matkat - lomat - lennot Matkasivusto - etumatka.com
November 17, 2010 at 11:23 pm

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: