Faktoja Jordaniasta ja Akabasta

Faktoja Jordania matkat source: http://www.flickr.com/photos/druidabruxux/5677260956/sizes/m/in/photostream/

Passi- ja viisumisäädökset

Jordaniaan vaaditaan Suomen kansalaisilta passi ja viisumi. Matkatoimiston järjestämän pakettimatkan hintaan kuuluu yleensä viisumi ja se annetaan Jordaniassa maahan saapuessa. Passin täytyy olla voimassa vielä puoli vuotta matkan jälkeen.

Luottokortit

Luottokortit hyväksytään lähes joka paikassa. Markkinoita yms varten on mukaan hyvä varata myös käteistä. Akaban alueella on useita pankkiautomaatteja.

Liikenneyhteydet Jordaniassa

Jordaniassa on hyvä paikallisbussiverkosto. Hinnat ovat myös suomalaisille hyvin edulliset. Taksilla matkustaminen on myös erittäin edullista, mutta hinta pitää muistaa sopia ennen matkaa, muuten kuskit saattavat veloittaa matkan päätteeksi aivan mitä vain.

Ostosmahdollisuudet Jordaniassa

Jordaniassa on erinomaiset ostosmahdollisuudet. Maa kuuluu verovapaaseen alueeseen, minkä takia hinnat ovat edulliset. Paikan päältä kannattaa ostaa sekä vaatteita että elektroniikkaa. Paikalliset korut ovat myös edullisia. Jordaniassa on hienoja putiikkeja sekä katumarkkinoita, joissa myydään kaikenlaista tavaraa. Paikalliset huivit ja matot ovat suosittuja tuliaisia Jordaniasta.

Uimarannat

Hotelleilla on yleensä omat uimarannat, jotka ovat vartioituja ja niillä on aurinkotuolit sekä hyvät palvelut.  Hotellien uimarannat ovat yleensä maksullisia muille kun hotellin asiakkaille. Akaban alueen rannoilla on hyvät vesiurheilumahdollisuudet ja rannat ovat useimmiten lapsiystävällisiä. Aqabassa on yksi pieni yleinen ranta keskellä kaupunkia. Punaisen meren kasvillisuus ja eläimistö on hyvin värikästä, joten kohde sopii hyvin snorklailusta ja sukeltamisesta kiinnostuneille matkailijoille.

Huvielämä Aqabassa

Akabassa on paljon baareja, kahviloita ja ravintoloita. Siellä on myös muutama disco. Ravintoloissa syöminen on edullista ja paikallinen ruoka on hyvää.

Ilmasto Jordaniassa

Jordaniassa on kuuma ja kuiva ilmasto. Talvella Akaban matkailualueella lämpötila kohoaa yli +20 asteen ja kesäisin lämpötila nousee yli +30 asteen. Sateita tulee talvisin vain harvoin ja yleensä ne ovat vain lyhyitä kuuroja. Yöt ovat Akabassa viileitä talvella, joten matkalle kannattaa varata mukaan myös pitkää vaatetta.

Lomalle Akabaan

Suomesta pääsee kätevimmin lomalle Akabaan ja Jordaniaan valmismatkalla. Pakettimatkoja Jordaniaan tarjoaa:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: