Jordanian lomakohteet tarjoavat eksotiikkaa

Jordania matkat source: http://www.flickr.com/photos/ijavi/4985935218/sizes/m/in/photostream/

Jordania tarjoaa matkailijoille arabialaista kulttuuria, mielenkiintoisia nähtävyyksiä, markkinatunnelmaa ja hyvää ruokaa. Jordaniassa on niin vuoristoa, autiomaata kuin uimarantojakin. Punaisen meren lämmin vesi houkuttelee uimaan puhtaassa vedessä ympäri vuoden ja sen vedenalainen elämä on todella värikästä. Jordanialaiset ovat erittäin vieraanvaraisia ja ystävällisiä matkailijoille ja siellä matkailija voi nauttia lomastaan rennosti. Jordania on myös poikkeuksellisen suvaitsevainen maa, vaikka se onkin muslimivaltio. Matka Jordaniaan on kuin sukellus ihmiskunnan menneisyyteen.

Tuttu lomakohde jo vuosien takaa

Nyt Jordaniaan pääsee taas Suomesta valmiilla pakettimatkalla. Jordanian Akaba oli suosittu suomalainen seuramatkakohde 1980-luvulla, sitten valitettavasti Persianlahden sota alkoi ja seuramatkat sekä lennot sinne loppuivat. Nyt sota on kuitenkin onnellisesti ohi ja Jordania on myös välttynyt Lähi-idän kriiseiltä. Jordanialaiset rakentavat alueelle hurjasti lisää hotelleja ja uskovat matkailun taas nousevan entiseen kukoistukseensa. Tällä hetkellä Jordaniassa käy noin miljoona turistia vuosittain. Jordania on turvallisen tuntuinen paikka ja siellä on joka paikassa tiukat turvatarkastukset. Muun muassa kaikki autot tutkitaan matkalla hotellialueelle, samoin ostoskeskukseen mentäessä kaikki turvatarkastetaan.

Akaba Aqaba Jordania

Akabassa pääsee nauttimaan aidosta jordanialaisesta elämästä. Siellä voi tehdä kävelyretkiä ihastuttavilla kaduilla ja katsella nähtävyyksiä. Rantakatu on täynnä kahviloita, joihin voi istahtaa nauttimaan kuumasta päivästä. Akabassa on myös erinomaiset ostosmahdollisuudet. Siellä on niin markkinoita kuin merkkiliikkeitäkin. Akaba kuuluu verovapaaseen alueeseen, minkä takia hinnat ovat siellä edulliset. Akabassa pääsee myös uimaan; kaupungissa on yksi pieni yleinen uimaranta ja lisäksi hotelleilla on omat rantansa. Akabassa on noin 160 000 asukasta, joten elämänmeno siellä on melko vilkasta. Mukavan lisän Akaban matkaan tuovat iltaisin vastarannalla vilkkuvat Eilatin valot, jotka ovat todella kauniit illan pimetessä.

Petran kalliokaupunki on suosituin nähtävyys

Petran kalliokaupunki on todella lumoava ja vierailu siellä kuuluu ehdottomasti Jordanian lomaan. Koko kaupunki on hakattu punaisena hohtavaan kallioon ja siellä on myös valtavan suuri hautamonumentti Al Khazneh. Petran kukoistuskausi oli ajanlaskumme taitteessa. Petran kalliokaupunki on innoittanut monia elokuvantekijöitä, muun muassa yksi Indiana Jones elokuva on kuvattu siellä. Matka Petran kaupunkiin on myös upea kokemus, sillä sinne matkataan jeepillä autiomaan läpi.

Kuollut Meri

Kuolleessa meressä uinti on mieliin painuva elämys. Oikeastaan Kuolleessa meressä ei uida, vaan siellä kellutaan. Kuollut Meri on maailman syvin paikka maan pinnalla, sillä se sijaitsee 400 metriä meren pinnan alapuolella.

Sää Jordaniassa

Jordania on erittäin aurinkoinen maa. Aurinko paistaa siellä ympäri vuoden ja sateita tulee vain harvoin. Talvella aurinkotunteja kertyy seitsemän päivässä ja kesällä niitä kertyy jopa 13 tuntia. Jordanian pohjoisosassa on talvisin hieman viileämpää, mutta Aqabassa ja sen lähistöllä eli turistien suosimilla alueilla on talvisinkin yli +20 astetta lämpöä. Yöksi lämpötila laskee alemmaksi.

Matkat Jordaniaan

Matkat Akabaan tarjoaa nyt Suomesta Apollomatkat. Katso Jordanian matkat tästä:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: