Kap Verde – loma tropiikissa

Kap Verde matkat source: http://www.flickr.com/photos/henrik_larsson/3334377466/

Kap Verde on upea trooppinen lomakohde. Siellä on upeita rantoja ja ihanaa tunnelmaa afrikkalais-kreolilaisessa kulttuurissa. Sää on siellä aina hyvä ja aurinko paistaa kirkkaansiniseltä taivaalta. Kap Verden tasavalta on Atlantin valtameressä Senegalin edustalla. Kap Verden saariryhmällä on tarjottavanaan todella paljon, mutta vain lyhyehkön lentomatkan päässä Suomesta. Kulttuuri on siellä todella kiehtovaa, sillä saarten historia sisältää paljon dramaattisiakin käänteitä. Kap Verde on erittäin eksoottinen kohde ja hieman erilainen kuin mikään muu paikka. Siellä lomailu on aivan omaleimaista, koska matkailu siellä on vasta kehittymässä ja paikallinen kulttuuri on läsnä. Kap Verdeltä löytyy vielä aitoa elämää, mutta toki siellä ei ole vielä aivan kaikkia samoja palveluja tarjolla, kuin mitä massaturismikohteissa on. Kap Verden yksi suurista vetonauloista on sen koskemattomuus.

Suosituin kohde Kap Verden saarella on Santa Maria, joka sijaitsee Salin saarella. Se on Kap Verden kehittynein lomakohde. Kap Verden saaret eroavat hyvin paljon toisistaan. Esimerkiksi Salin saari on erittäin tuliperäinen kun taas Santo Antao on erittäin vehreä. Hyvä tapa tutustua Kap Verdeen kahden viikon lomalla on olla yksi viikko suositussa matkailukohteessa ja toinen viikko jollain naapurisaarella.

Sal ja Santa Marian kaupunki

Sal on karu tuliperäinen saari. Siellä on laaja hiekka- ja kiviaavikko ja siellä keskellä pieniä kyliä ja kaupunkeja. Santa Marian kaupunki sijaitsee aivan rannalla mielettömän upealla paikalla. Siellä on hienot rannat, hyvät urheilumahdollisuudet ja viehättävä pikkukaupunkitunnelma. Kaupungissa on kolme pääkatua, joiden vierellä on kauniita taloja, joiden seinämaalaukset kilpailevat koristeellisuudellaan. Siellä on myös paljon pikkukauppoja, jotka myyvät afrikkalaisia kankaita, koruja ja tuoreita hedelmiä. Musiikki soi joka paikassa ja se tulee joko katusoittajien soittimista tai baarissa esiintyvistä musiikkitaiteilijoista. Rannalla voi harrastaa monia vesiurheilulajeja vastapainoksi auringossa lekottelulle, muun muassa purjelautailua ja leijasurffausta. Santa Mariassa on myös sukelluskeskus.

Santiago ja Praian kaupunki

Santiago on Kap Verden saarista suurin. Se sijaitsee saariston eteläosassa ja sinne pääsee Salilta lentokoneella noin tunnissa. Santiagossa on saarten pääkaupunki Praia. Kap Verden kansakunta syntyi Santiagon saarella, joten sillä on suuri historiallinen merkitys. Saari oli entisvanhaan orjakaupan keskus ja saarten nykyinen väestö on pääosaltaan portugalilaisten siirtolaisten ja afrikkalaisten orjien jälkeläisiä. Siitä syntyy osaltaan mielenkiintoinen ilmapiiri saarille. Santiago on myös joutunut monien merirosvojen kohteeksi ja näitä legendaarisia taistelutarinoita kerrotaan saarella sukupolvilta toisille. Praiassa on paljon nähtävää;  palatseja, pieniä kujia ja viehättäviä vihannesmarkkinoita.

Boavista ja Sal Rein kylä

Boavistaon rauhallinen saari, jossa on paljon hiekkadyynejä ja silmän kantamattomiin jatkuvia valkoisia rantoja. Pikkukyliä on Boavistalla paljon ja ne ovat todella viehättäviä. Sal Rein kylä on ihana pieni kalastajakylä, jossa ihmiset ovat todella ystävällisiä. Siellä on kauniita värikkäitä taloja ja paljon kalastusveneitä. Sal Reissä on myös noin kymmenen erinomaista kalaravintolaa, jossa paikallisia antimia pääsee maistamaan.

Sao Vincenten ja Santo Antaon saaret

Sao Vincente ja Santo Antao ovat vihreitä ja kauniita saaria. Luonto kukoistaa siellä vehreänä aivan toisin kuin muilla Kap Verden saarilla. Santo Antaon on sanottu olevan Kap Verden saarista luonnonkaunein.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: