Almyrida Kreeta

Almyrida Kreeta matkat source: http://www.flickr.com/photos/50778353@N03/4693883104/

Almyrida on Kreikkaa parhaimmillaan. Tämä Kreetan ihastuttava pieni kylä kutsuu matkailijoita lepäämään Kreetan lämpöön ja nauttimaan aidosta kreetalaisesta rauhallisesta elämästä. Almyridassa sanotaan asuvan vain 75 kreetalaista. Kylä on hiljainen ja sen elämä on keskittynyt viehättävälle kylätielle, joka kulkee kylän läpi. Almyridassa on pari ruokakauppaa ja leipomoa sekä muutama kahvila ja baari.

Almyridan ravintolat

Rannan vierellä on muutama taverna, jonka isäntäpari toivottaa vieraat lämpimästi tervetulleeksi. Tavernat tarjoavat suussa sulavaa kreetalaista kotiruokaa, tuoreesta kalasta valmistettu ruoka on heidän erikoisuutensa. Kreikkalaisen musiikin soidessa taustalla lasillinen ouzoa kreikkalaisten herkkujen kera maistuu taivaalliselta. Tavernojen henkilökunta pitää huolta siitä, että kaikki asiakkaat viihtyvät. Perheen pienimmät ovat ravintoloissa kunniavieraita. Tavernoista voi katsella kaunista auringonlaskua samalla kun nauttii maukkaasta ruoasta.

Almyridaan pääsee Suomesta vaivattomasti ja edullisesti lomalle: –lomamatkalla.

Rannat  ja harrastusmahdollisuudet Almyridassa

Almyridassa on kaksi hiekkarantaa. Toinen on ihanteellinen lapsiperheille, sillä siellä on matala pohja ja ranta on kullankeltaista hiekkaa. Toinen ranta puolestaan on pieni pyöreäkivinen hiekkaranta. Almyridassa voi harrastaa rannalla surffausta ja purjehdusta.

Nähtävää ja kulkuyhteydet Almyridasta

Aivan Almyridan vieressä sijaitsee Plaka, joka on todella kaunis kylä ja sinne on mukava tehdä kävelyretkiä. Almyrida sijaitsee myös lähellä sekä Haniaa että Rethymnonia. Ne molemmat ovat suuria lomakohteita ja niissä on mukava käydä viettämässä iltaa tai shoppailemassa ja palata sitten takaisin tänne omaan rauhan tyyssijaan. Molempiin pääsee Almyridasta paikallisbussilla, Haniaan on suora bussiyhteys kylästä. Almyrida on loistava paikka myös niille matkailijoille, jotka haluavat vuokrata auton ja tutustua Kreetaan laajemminkin, sillä Almyridan sijainti on niin keskeinen.

Almyridaa voi suositella lomakohteeksi kaikille, jotka haluavat Kreikan lomaltaan lämpöä, aurinkoa, uimista ja rentoutumista rauhallisessa ympäristössä. Erityisesti lapsiperheille Almyrida on helppo ja miellyttävä lomakohde. Almyridassa on aito kreetalainen kylätunnelma.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: