Kalives Kreeta

Kalives Kreeta matkat source: http://www.flickr.com/photos/blok70toronto/3827001728/

Kalives on aito kreetalainen pikkukaupunki, joka on voittanut jo monen matkailijan sydämen. Kalivekseen kannattaa matkustaa silloin, kun haluaa palata lomaltaan kotiin rentoutuneena ja levänneenä. Kalives sijaitsee kauniilla paikalla aivan Souda-lahden suulla, josta avautuu upeat näkymät Akrotirin niemimaalle. Ympäristö Kaliveksessa on vehreää ja siellä on kolme jokea, jotka laskevat mereen.

Kalives on leppoisan elämän tyyssija. Sen kapeilla kaduilla voi aistia aidon kreetalaisen elämänmenon. Vanhat papat istuskelevat pinjapuiden alla ja pelaavat tammea. Kaikkialla ollaan matkailijoille ystävällisiä ja matkailija voi tuntea olevansa hyvin tervetullut lomailemaan Kalivekseen.

Kreetan ihanaan Kalivekseen tekee valmismatkoja Suomesta: .

Ravintolat ja iltaelämä Kaliveksessa

Kaliveksessa on kuitenkin paljon ravintoloita, tavernoja ja baareja, joten tekemistä riittää iltaisin. Kreikkalaisesta ruoasta nauttiminen onnistuu ja se kuuluu tärkeänä osana Kaliveksen lomaan. Tavernoissa on ihana tunnelma ja illallista nautitaan yleensä pitkän kaavan mukaan. Tarjolla on niin kreikkalaista kuin kansainvälistäkin ruokaa. Iltaelämä on melko rauhallista ja se keskittyy ravintoloihin ja baareihin. Discoja ei Kaliveksessa ole. Jos haluaa nauttia vilkkaasta yöelämästä, niin kannattaa vierailla läheisen Hanian yöelämässä. Sinne pääsee joko paikallisbussilla tai taksilla.

Uimarannat Kaliveksessa

Kalives on loistava paikka aurinkoloman viettoon. Päivät kuluvat kauniilla pitkällä kullankeltaisella hiekkarannalla. Sen vesi on upean turkoosia sekä puhdasta. Ranta on saanut EU:n sinisen lipun merkkinä siitä, että ranta on puhdas ja siellä on hyvät palvelut. Lähistöllä on monia tavernoja, joissa voi nauttia kyliä virvokkeita tai lounasta rantapäivän aikana.

Kaliveksen sää

Kalives on kesäkaudella huhtikuusta syyskuuhun loistava aurinkolomakohde. Lämpötila nousee + 30 asteeseen ja keskikesällä jopa vielä ylemmäs. Sateita tulee harvoin ja jos Kaliveksessa sataa, niin se on yleensä vain pieni ukkoskuuro, joka menee nopeasti ohi.

Kalives sopii lomakohteeksi kaikille, jotka haluavat lomallaan rentoutua kreetalaisessa pikkukaupungissa, jossa kuitenkin on jonkin verran tekemistä ja hyvät palvelut. Keskeisen sijaintinsa vuoksi Kalives soveltuu myös hienosti tukikohdaksi Kreetan matkalle. Siitä pääsee näppärästi niin Haniaan kuin Rethymnoniin vaikka vuokra-autolla, paikallisbussilla tai mopolla. Kalives on erinomainen lomakohde lapsiperheille.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: