Kefalonia – Fiskardo, Lassi, Lixouri ja Skala

Kefalonia Kreikka matkat source: http://www.flickr.com/photos/fanintoflames/2680599774/

Kefalonia on suurin saari Joonianmerellä. Sen vetonaulana ovat kauniit ja puhtaat uimarannat, kaunis luonto vaellusreitteineen, ihastuttava kreikkalainen tunnelma, tippikiviluolat, viinilehdot, perinteiset kreikkalaiset kylät sekä viehättävät pikkukaupungit. Kefaloniasta löytää vielä alkuperäistä kreikkalaista tunnelmaa ja silti palvelut matkailijoille ovat loistavat. Kefalonialainen ruoka vie kielen mennessään ja viinilehtoihin on mukava mennä kävelemään ja tutustumaan paikallisiin viineihin. Kefalonialaiset ihmiset ovat todella lapsirakkaita ja pitävät matkailijoista. Kefaloniassa on erilaisia lomakohdevaihtoehtoja, joista jokaiselle löytyy varmasti mieleinen. Kefalonian suosituimpia lomakohteita ovat Fiskardo, Lassi, Lixouri sekä Skala.

Fiskardo

Fiskardo on todella kaunis kylä ja sen on sanottu olevan koko Kefalonian saaren maalauksellisin kylä. Siellä on kaunis satama sekä upeita vanhoja rakennuksia, jotka ovat peräisin 1950 –luvulta. Kylässä on paljon pieniä tavernoja ja leipomoita, joten kreikkalaiseen ruokakulttuuriin voi tutustua helposti ja nauttia kreikan herkuista. Fiskardossa voi uida pienellä kylän rannalla tai mennä siniseen meren suoraan kylän majakan vierustalla olevilta kallioilta. Fiskardosta voi myös lähteä veneretkelle jonnekin mukavalle syrjäisemmälle rantapoukamalle.

Lassi

Lassi on monipuolinen rantalomakohde Kefaloniassa. Siellä on Kefalonian kauneimmat uimarannat ja paljon tekemistä kaikenikäisille matkailijoille. Lassin läheisyydessä on myös loistavat snorklausmahdollisuudet. Kefalonian pääkaupunkiin Argostoliin on Lassista matkaa vain 2,5 kilometriä, joten sinne on helppoa mennä käväisemään vaikka ostoksille. Lassissa on myös paljon tavernoita, pieniä baareja sekä kauppoja.

Lixouri

Lixouri on Kefalonian saaren toiseksi suurin kaupunki. Lixouri sijaitsee niemellä ja kätevimmin sinne pääsee lautalla Argostolista, joka on Kefalonian pääkaupunki. Lixourissa on todella viehättävä satama, jossa voi ihailla Kefalonian maailmankuulua auringonlaskua. Lixourissa on paljon kreikkalaisia tavernoita ja viihtyisiä kahviloita sekä ostoksia varten pieniä kauppoja.

Skala

Skala on lapsiystävällinen rantalomakohde. Se sijaitsee Kefalonian eteläosassa ja siellä on upea kolme kilometriä pitkä hiekkaranta, joka on saanut blue flag –luokituksen merkkinä puhtaudestaan, turvallisuudestaan sekä hyvistä palveluistaan. Skalan keskustassa on viehättävä pikkuinen tori ja vilkas päätie, jossa on paljon tavernoja ja pikkukauppoja. Skalan ympäristössä kulkee monia vaellusreittejä, sillä luonto siellä on niin vehreää ja kaunista.

Ruoka Kefaloniassa

Kefalonian ruoka on todella maistuvaa ja ruoalla herkuttelu kuuluu ehdottomasti Kefalonian lomaan. Kefalonialainen keittiö on sekoitus kreikkalaista ja italialaista. Saarella on paljon perinteisiä tavernoja, joissa illallista nautitaan pitkän kaavan mukaan. Kefalonian viinejä kannattaa myös maistella ja jos kiinnostusta riittää, niin viinitiloille pääsee myös tutustumaan paikan päälle.

Kefalonian retkikohteet

Kefaloniassa on monia mielenkiintoisia retkeilykohteita, joihin voi mennä aivan omatoimisesti tai sitten matkatoimiston retkellä. Kefalonian tunnetuin nähtävyys lienee Melissanin maanalainen luolajärvi, jossa pesii satoja villikyyhkysiä. Kefaloniassa on myös monia tippukiviluolia, viehättäviä rantapoukamia sekä pieniä kyliä, joissa on mukavaa loman aikana vierailla.

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: