Korfu – Kreikan vehreä saari

Korfu Kreikka source:http://etumatka.com/wp-content/uploads/2010/01/korfu-kreikka.jpg

Korfu on ihastuttava ja vehreä saari Kreikassa. Siellä on upeita vuoristomaisemia, hopeanhohtoisia oliivilehtoja, kauniita pieniä kyliä ja aivan ainutlaatuista tunnelmaa. Korfu sopii lomakohteeksi niin yksin matkustaville, kuin pariskunnille ja perheille. Lomakylä sieltä kannattaa valita sen mukaan, mitä lomaltaan toivoo eniten. Onko se rantaa, pikkukaupunkielämää, luontoa vai vilkkaita baareja? Näitä kaikkia löytyy tältä ihanalta Joonian meren saarelta.

Korfu on 60 kilometriä pitkä ja sen leveys on 4-30 kilometriä. Siellä asuu vakituisesti noin 100 000 ihmistä. Leudoin sää siellä on keväällä ja syksyllä. Kesällä saattaa ajoittain olla aika kuuma, mutta merituuli vilvoittaa silloin mukavasti.

Historiaa Korfusta

Korfulla on monipuolinen historia. Se on vuosien saatossa ollut monien eri hallintojen alaisuudessa, vuodesta 1864 Korfu on kuulunut Kreikkaan. Sen takia maisemakaan siellä ei ole perikreikkalainen vaan pikemminkin sekoitus Kreikkaa, Italiaa ja Ranskaa. Talot ovat maalattu italialaisittain pastellisävyillä keltaiseksi, vaaleanpunaiseksi tai vaaleansiniseksi ja ne ovat vinokattoisia. Saaren pääkaupungissa Kerkirassa puolestaan näkyy ranskan aikakausi hyvin. Muun muassa Listonin rakennus on rakennettu aivan Pariisin Rue de Rivolin mukaan.

Luonto Korfulla

Korfulla on todella kaunis ja monipuolinen luonto. Maisemat saarella ovat toinen toistaan kauniimpia. Pinjat tuoksuvat ja kukat kukkivat. Luonnossa vaeltaminen ja patikointi ovat suosittuja harrastuksia Korfulla.

Rannat

Rantaviivaa Korfulla on jopa 220 kilometriä, joten saari on loistava paikka uimisen ystäville. Saaren länsipuolella olevat rannat ovat useimmat hiekkarantoja ja itäpuolella olevat rannat ovat kalliorantoja.

Korfun nähtävyydet

Korfun suurimmat nähtävyydet ovat Mon Reposin huvila sekä Itävalta-Unkarin keisarinna Elisabetin ”Sissin” palatsi. Simpukkamuseossa, joka sijaitsee lähellä Moraitikan ja Mesongin kyliä, kannattaa myös ehdottomasti vieraillla. Pienet kylät saarella ovat mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Kannattaa vierailla esimerkiksi Paleokastritsassa, Kalamissa, Kassiopissa, Vatosissa, Sidatissa ja Benitsessä. Korisionin laguuni on kaunis paikka ja siinä vierellä ovat myös Gardikin linnan rauniot, joissa järjestetään usein erilaisia tapahtumia.

Korfun lomakohteet

Agios Stefanos –rantalomaa maalaismaisessa ympäristössä

Aharavi –rentouttavaa lomaa rauhallisessa kylässä

Dassia –suosittu rantakohde hienoine rantoineen

Gouvia –vilkas ja monipuolinen aktiivilomailijan rantalomakohde, jossa on vilkasta yöelämää.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: