Kos – Kreikka matkat ja rannat

Kos Kreikka Matkat source:http://www.flickr.com/photos/eric81/3737662433/

Kosilla on rento ja ihana tunnelma. Se on lääketieteen isän, Hippokrateen, kotisaari ja tarjoaa paljon elämyksiä matkailijoille. Kos on sopivan pieni saari, joten siihen ehtii tutustua hyvin jo vain viikonkin kestävällä matkalla. Kosilla on hienoja rantoja, ihania ravintoloita, hyvät ostosmahdollisuudet ja viehättävä tunnelma.

Kos sijaitsee Egeanmeressä, aivan Turkin rannikon vierustalla. Kos kuuluu dokanesian saariryhmää ja se on pääosin tasankoa ja maaperä on hyvin hedelmällistä. Siellä on paljon kasvillisuutta, mutta myös yksi suuri karu vuori Dikeos Kristos. Kosilla on vaiherikas historia, ja tästä on nähtävissä monia historiallisia muistomerkkejä, jotka varmasti kiinnostavat kulttuurista kiinnostunutta matkailijaa.

Kosin kaupungin keskus on Mandraki-satama, jota vartioi ritarilinna. Rantakatu on vilkas ja sitä reunustavat tunnelmalliset tavernat ja pikkuruiset kahvilat, joissa on mukava nauttia ruoasta ja katsella kaunista merinäköalaa. Rannassa on vieri vieressä pieniä laivoja, jotka järjestävät jos jonkunlaisia päiväretkiä matkailijoille. Voi lähteä esimerkiksi lasipohjaveneajelulle tai päivä merellä retkelle. Tai lähteä katamaraanilla turkkiin basaareihin ostoksille. Tai tutustumaan vaikka Patmoksen pesusienisaareen. Kalastajat myös myyvät kalastusveneidensä edustalla sinä aamuna pyydystämiään meren herkkuja. Ja varsinkin lapsia tuntuu kiinnostavan kaikenlaiset mustekalat ja muut erikoiset merenelävät.

Kos sopii erinomaisesti nuorten ja pariskuntien lisäksi myös lapsiperheille. Rannat ovat hyvät ja hotellin voi valita hieman kauempaa keskustan hälinästä. Kaupungin reunamilla on monia korkeatasoisia hotelleja hienoine uima-allasalueineen. Kosilla kannattaa vuokrata polkupyörä, niin pääsee todella kätevästi liikkumaan paikasta toiseen. Kaikkialla on hyvät ja leveät polkupyörätiet ja Kos on halunnut panostaa juuri tähän liikkumismuotoon.

Rannat Kosilla

Rannat ovat hienoja ja Kosilla on paljon erilaisia rantoja. On vilkkaita rantoja, joissa soitetaan musiikkia kovaa, mutta myös rauhallisia rantoja joissa voi nauttia meren kohinasta. Rantatuoleja ja aurinkovarjoja vuokrataan monissa paikoissa ja useat rantayrittäjät antavat paikan ilmaiseksi, jos sitten vastavuoroisesti käyttää heidän ravintolapalveluitaan päivän aikana. Kaupungin rannat ovat karkeaa hiekkaa ja syvenevät melko nopeasti. Yksi saaren upeimmista rannoista on Tingakin ranta, joka sijaitsee lyhyehkön bussimatkan päässä Kosin keskustasta. Se on todella upea ja sopii hyvin lapsiperheille, sillä se on todella matala ranta. Siellä on paljon kauppoja ja ravintoloita, joten Tingakissa kuluu mukavasti lomapäivä.

Kosin iltaelämä

Auringon laskiessa Koskin keskusta muuttuu varsin vilkkaaksi ja musiikki alkaa pauhata ravintoloissa. Keskustassa on baarikatu, jossa nuoriso voi juhlia aamuun saakka. Vanhassa kaupungissa on kuitenkin myös rauhallisempia paikkoja, joissa varttuneempi väki voi istua iltaa.

Ostokset

Kosilla on hyvät ostosmahdollisuudet. Vanhassa kaupungissa on paljon pieniä kauppoja joissa myydään kaikenlaisia asioita. On käsitöitä, kenkiä, laukkuja, koruja ja mausteita. Myös muualla keskustassa on kauppoja, joissa myydään matkailijoille suunnattuja tuotteita. Kauppahallista saa kaikkia ihania ruokatuotteita, joita on mukava ostaa tuliaisiksi kotiin. Muun muassa oliivituotteita ja erilaisia kreikkalaisia mausteita.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: