Kreeta Analipsi – Kreikka

Analipsi Kreeta Kreikka source:http://www.flickr.com/photos/waltjabsco/3644838352/

Kreeta on aivan ihana lomakohde ja samalla se on yksi Välimeren suosituimmista lomasaarista. Siellä on pieni rauhallinen kylä pohjoisrannikolla nimeltään Analipsi. Analipsissä on kreikkalaista aitoa elämää ja tunnelmallinen rauhoittava ilmapiiri. Se sopii matkakohteeksi ihmisille, jotka arvostavat rauhallista lomaa aidossa kreetalaisessa ympäristössä.

Analipsi on alkuperäinen kreikkalainen kalastajakylä, jonne on rakennettu muutama hotelli. Siellä ei ole mitään kummempia nähtävyyksiä, mutta kreikkalaiseen vieraanvaraisuuteen törmää kaikkialla. Kylässä on pääkatu, joka on samalla kylän keskus. Siellä on pari tavernaa ja muutama kahvila sekä bussipysäkki. Kreikkalaiset miehet pelaavat tammea ja keskustelevat ouzo-lasin äärellä. Aasit laiduntavat aitauksissaan. Ja perheiden emännät istuvat kadun reunassa katselemassa ohi kulkevia ihmisiä. Tuntuu, että kylä ei ole yhtään muuttunut vuosien saatossa, vaan että elämä on siellä aina ollut samanlaista.

Analipsissä kannattaa vuokrata auto, jos omistaa ajokortin, sillä niin pääsee tutustumaan kauniiseen Kreetan saareen kaikkein parhaiten. Siellä on paljon nähtävää esimerkiksi Knossos ja Lassithin tasanko, jossa on satoja pieniä kauniita vesimyllyjä. Hersonissoksessa kannattaa ehdottomasti käydä, sinne pääsee viidessätoista minuutissa paikallisbussilla. Siellä on parhaimmat ostosmahdollisuudet ja vilkkain yöelämä.

Matkat Kreetalle

Kreetan saarelle pääsee lomailemaan Suomesta vaivattomimmin valmismatkalla. Katso tästä Kreetan matkat:

Leave a Comment

Previous post:

Next post: