Hania – ihastuttava lomakaupunki Kreetalla

Hania Kreeta Kreikka source:http://www.flickr.com/photos/edgley_cesar/3662881129/

Hania on ihastuttava lomakaupunki Kreikan Kreetan lomasaarella. Hania sijaitsee upean vuorijonon ja turkoosin sinisen meren välissä ja on viehättävä sekoitus uutta ja vanhaa. Hanian länsipuolella on monia lomakyliä, joista kuitenkin on lyhyt matka Hanian vilkkaaseen elämän menoon. Kreetan vuoristo Lefka Ori on lumen peitossa aina kesäkuuhun saakka. Se on vaikuttava yhdistelmä pitkiin Hanian hiekkarantoihin nähden. Haniasta pääsee näppärästi patikoimaan vuorille, jos on kiinnostunut kuntoilusta ja maisemista. Vuoristoissa on aika hurjia rotkoja, joten rohkeuttakin siellä tarvitaan.

Haniassa on historia erittäin voimakkaasti läsnä. Venetsialaiset valloittajat rakensivat Hanian antiikinaikaisen kaupungin Kydonian kiville. Hania jakautuu kahteen osaan. Rannikonpuolella on vanha kaupunki, joka on täynnä ihania antiikinaikaisia rakennuksia. Vanhan kaupungin keskus on venetsialainen satama, joka on erittäin upea varsinkin kun aurinko alkaa laskemaan ja tavernojen valot heijastuvat veteen. Venetsialainen satama on osa Unescon maailmanperintölistaa, niin ainutlaatuinen se on. Satamassa on ihania ravintoloita, joissa voi istua iltaa ja nauttia kreikan keittiön herkuista. Uusi kaupungin osa on moderni ja siellä on paljon virastoja ja uudenaikaisia kauppoja. Kaupungin sydän on Agora, joka on perin kreikkalainen kauppahalli, jossa myydään aivan kaikkea mahdollista.

Hanian nähtävyydet

Venetsialaisen sataman vieressä sijaitsevat Hanian arkeologinen museo ja merenkulkumuseo. Ne ovat hyviä käyntikohteita historian ystäville. Haniassa on myös sotamuseo ja historiallinen museo. Haniasta noin 20 kilometrin päässä on Malemen kylä ja siellä on toisen maailmansodan aikainen saksalaisten hautausmaa, joka on mielenkiintoinen retkikohde. Agia Triadan luostari sijaitsee Akrotirin niemimaalla hieman kauempana Haniasta.

Harrastusmahdollisuudet

Haniassa on hyvät harrastusmahdollisuudet. Vesiurheilulajit ovat suosittuja. Haniassa voi  harrastaa vesihiihtoa, vesiskootteriajelua, banaaniveneajelua ja nousuvarjoliitoa. Sukellus ja snorklaus ovat myös suosittuja, sillä vedenalainen maailma on todella ihastuttavaa Haniassa. Patikointi ja pyöräilymaastot ovat loistavat haniassa. Tunnetuimpia patikointikohteita ovat Imbrosin, Samarian ja Milin hurjat rotkot. Haniassa voi myös pelata tennistä, minigolfia, jalkapalloa ja lentopalloa. Siellä on myös ratsastustalli. Golfkenttä  Crete Golf Club sijaitsee hieman kauempana Hersoniksossessa noin 90 kilometrin päässä Haniasta.

Ostosmahdollisuudet Haniassa

Haniassa on hyvät ostosmahdollisuudet. Siellä on paljon pieniä kauppoja ja suurempiakin nykyaikaisia kauppakeskittymiä, joissa myydään mitä vain. Suosittuja tuliaisostoksia ovat käsityöt, jotka ovat erittäin edullisia. Kreikkalaiset mausteet ja erilaiset luonnontuotteet ovat suosittuja ostoksia. Viinit ovat edullisia ja hyviä. Markkinoilla voi hyvä tinkijä tehdä loistavia löytöjä edullisesti.

Hania rannat

Haniasta eteenpäin hienot uimarannat jatkuvat aina 25 kilometrin matkan ajan. Rannalla on vilkkaampia kohtia, mutta myös rauhallisempia kohtia. Jokaiselle löytyy varmasti se oma sopiva paikka. Osissa kohdin rantaa vuokrataan rantavarjoja ja tuoleja. Uimavesi on erittäin kirkasta ja puhdasta ja suurin osa rannoista on saanut EU:n sinisen lipun merkiksi siitä, että ranta on puhdas ja palvelut ovat hyvät.

Matkat Haniaan

Hania sopii lomakohteeksi aivan kenelle tahansa. Lentoaika sinne on vain noin neljä tuntia. Parhaiten ja edullisimmin Haniaan pääsee Suomesta lomalle valmismatkalla. Katso Hanian lomat tästä:

Previous post:

Next post: